Proteste de amploare în cazul Bodnariu

Ultima actualizare:

    La Viena, sute de persoane au protestat pentru a-i susţine pe soţii BodnariuFoto: Facebook
La Viena, sute de persoane au protestat pentru a-i susţine pe soţii BodnariuFoto: Facebook

Cazul familiei Bodnariu, căreia statul norvegian i-a luat copiii, a revoltat o ţară întreagă. Mii se oameni au ieşit în stradă pentru a-i susţine pe românii care se luptă cu autorităţile străine ca să-şi reintre în drepturile de părinţi.

Aproximativ 4.000 de persoane au protestat sâmbătă la prânz în centrul Sucevei împotriva deciziei autorităţilor de protecţie a copilului din Norvegia de a le lua soţilor Bodnariu cei cinci copii. Acesta a fost cel mai mare protest organizat în ultimii ani, în municipiu. Printre cei prezenţi s-au numărat şi senatorii suceveni Steliana Miron şi Ovidiu Donţu. „Un denunţ, care nu susţine în niciun fel evidenţa vreunui abuz fizic sau psihic şi care nu indică faptul că exista un pericol iminet privind siguranţa copiilor, nu justifică o acţiune radicală şi în forţă a Barnevernet”, a declarat David Reguş, unul dintre organizatori, citat de adevarul.ro. Acţiuni de stradă pentru a-i susţine pe soţii Bodnariu au avut loc şi la Arad. Marşul a pornit de pe strada Meţianu, aflată în apropierea Teatrului de Stat şi a continuat pe zona centrală până în faţa Palatului Administrativ. Zeci de poliţişti arădeni au supravegheat marşul, iar manifestările au fost unele paşnice. De menţionat că pe tot traseul o fanfară a însoţit mulţimea. Oamenii purtau pancarte cu mesaje în limba română şi engleză cu mesajele: “Familii pentru Familie” “Norvegia, dă copiii înapoi familiei Bodnariu”, “Stop Barnevernet”. Cazul familiei Bodnariu a intrat în atenţia comunităţii internaţionale, după ce copiii acestei familii de români care trăieşte în Norvegia au fost luaţi de la părinţii lor, pe motiv că erau abuzaţi fizic. În ultima perioadă asemenea proteste au mai avut loc şi în alte oraşe din România, dar şi în străinătate. La Viena, sute de persoane au ieşit în stradă şi au protestat ca românii să-şi recupereze copiii.

Over 3.000 people singing together. We all support Bodnariu family!!! #stopbarnevernetPosted by Daniel Paraschiv on Saturday, January 16, 2016

Over 3.000 people singing together. We all support Bodnariu family!!! #stopbarnevernet

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net