Protest în numele unui tânăr tratat superficial la spital. Bărbatul e în moarte cerebrală

Ultima actualizare:

    Sătmărenii au ieşit în stradă, revoltaţi de moartea unui bărbat de 31 de aniFoto: "Adevărul"
Sătmărenii au ieşit în stradă, revoltaţi de moartea unui bărbat de 31 de aniFoto: "Adevărul"

Au ieşit în stradă din cauza doctorilor! Moartea unui tânăr, pusă pe seama superficialităţii cu care a fost tratat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a scos din case 200 de oameni, care au protestat duminică seară în faţa spitalului din Satu Mare. Protestatarii au aprins candele pentru cel decedat.

Totul a plecat de la un bărbat de 31 de ani, căzut pe stradă şi adus cu o ambulanţă la spital în stare de inconştienţă. Tânărului nu i s-a efectuat o investigaţie cu computerul tomograf, medicii invocând faptul că pacientul emana halenă alcoolică. Bărbatul a fost lăsat să plece acasă, dar a revenit a doua zi, când s-a descoperit că are o fractură craniană. De profesie tehnician dentar şi tatăl unui bebeluş, el a intrat în moarte cerebrală, fiind ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.

Sătmărenii strânşi în faţa spitalului au acuzat indolenţa medicilor. “Din punctul nostru de vedere, împărtăşit şi de unele cadre medicale, în cazul tânărului este vorba de malpraxis. Urmează să decidă comisiile de disciplină dacă am avut dreptate sau nu. Dorim să aflăm adevărul despre moartea acestui tânăr al cărui nume nu pot să vi-l dau, din cauza familiei, care doreşte să păstreze anonimatul. Acel tânăr este încă legat de aparate, dar este declarat decedat din data de 20 noiembrie, ora 23.30”, afirmă unul dintre cei care au iniţiat protestul.Protestatarii au fost tăcuţi şi au purtat măşti cu mesaje precum „UPU ucide” şi „Alo, 112?”. Marcela Papici, managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, a declarat: “Cazul este în atenţia poliţiei, a comisiei de etică şi a celei de disciplină. Eu sunt prima care îşi doreşte ca toţi cei vinovaţi să plătească. Şi pentru acest caz, şi pentru toate celelalte cazuri”.

Potrivit unor surse, peste 200 de cadre medicale se gândesc să-şi dea demisia. 

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net