Prostituatele amendate vor ieşi la măturat pe străzi

Ultima actualizare:

    Practicantele prostituţiei vor fi cele mai afectate de această nouă legeFoto Adevărul
Practicantele prostituţiei vor fi cele mai afectate de această nouă legeFoto Adevărul

Ministerul de Interne doreşte să simplifice procedura de transformare a amenzilor neplătite în muncă în folosul comunităţii, acest lucru afectând în primul rând prostituatele deoarece femeile care practică cea mai veche meserie din lume sunt campioanele absolute la neachitarea amenzilor.

Românii care nu îşi vor achita amenzile în termen de 30 de zile şi nu pot fi executaţi silit vor fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii, potrivit unui nou proiect de lege al Ministerului de Interne. Actul normativ simplifică procedura transformării amenzii neplătite în muncă în folosul comunităţii, reducându-se atât termenul de soluţionare a dosarelor, cât şi numărul dosarelor aflate pe rol. "În 2013, Poliţia Română a fost implicată în 37.190 de dosare ale contravenienţilor. Practica a evidenţiat şi existenţa unor numeroase situaţii în care, din cauza aspectelor birocratice, instituţiile implicate nu reuşesc să probeze pe bază de documente imposibilitatea executării silite până la termenele de judecată. Potrivit datelor statistice existente, în peste 2.000 de dosare, instanţa de judecată a respins cererea de transformare pe motiv că nu a fost făcută dovada insolvabilităţii contravenientului", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Poliţiştii spun că prostituatele au cele mai multe amenzi neplătite. "Amenda este de minimum 500 de lei şi au strâns bibliorafturi din câte amenzi au. De când prostituţia a fost dezincriminată, nu le mai poţi da decât amenzi pentru acostarea de persoane pe stradă în vederea obţinerii de foloase necuvenite. Modificarea legislativă a Ministerului de Interne nu schimbă nimic pentru că, dacă ele nu vor să se ducă la muncă în folosul comunităţii, nu suportă nicio consecinţă. Trebuiau să dea închisoare contravenţională, că de aia fugea toată lumea", a declarat Alexandru Găitan, lider al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Pro Lex, Secţia 24 Bucureşti.

Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, susţine însă că soluţia ar fi legalizarea prostituţiei. "Părerea mea este că prostituţia ar trebui fiscalizată în România şi nu înţeleg de ce nu o fac. Trebuie legiferată pentru că prostituţia, să fim serioşi, e o meserie din cele mai vechi timpuri şi probabil nu va dispărea atât timp cât oamenii vor exista pe acest pământ. În Germania, Olanda, Austria, prostituatele plătesc impozite, asigurări sociale", a declarat pentru ziarulring.ro Iulian Surugiu.

Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie
Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea png
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net