Programul Tezaur. De unde cumperi titluri de stat ca să economisești bani

Ultima actualizare:

    Titlurile de stat, din Programul Tezaur, au valoare nominală de 1 leuFoto: Ministerul de Finanțe
Titlurile de stat, din Programul Tezaur, au valoare nominală de 1 leuFoto: Ministerul de Finanțe

Ministerul Finanțelor a început să emită din 5 mai două noi tituri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi de 2,95% și, respectiv, 3,35%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu, sunt în forma dematerializată și pot fi cumpărate de către cei care au peste 18 ani ca să suțină economia țării.

Titlurile de stat pot fi cumpărate, între 5-26 mai, de la unitățile Trezoreriei Statului și de la Poșta Română, până pe 24 mai, la oficiile din mediul rural ,și până pe 25 mai la cele de la oraș. 

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Programul Tezaur. Ministrul Economiei: ”Este o variantă de economisire avantajoasă pentru populație”

”Am căutat să oferim o variantă de economisire avantajoasă pentru populație, de aceea vom menține politica dobânzilor atractive prin acordarea unei prime apropiată de nivelul maxim permis de cadrul legal, respectiv 100 de puncte de bază, concomitent cu neimpozitarea câștigurilor aferente acestor titluri de stat. Încurajez persoanele fizice care dispun de lichidități să subscrie pentru titlurile Tezaur prin intermediul unităților Trezoreriei Statului sau ale Poștei Române”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Programul Tezaur. Cine poate cumpăra tituri de stat

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Alternativa de economisire a Ministerului Finanțelor se bucură de un interes crescut al românilor, veniturile aferente fiind neimpozabile.

Programul Tezaur. Banii obținuți, utilizați de stat pentru acoperirea deficitului bugetar

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică) , www.comunicatii.gov.ro, www.postaromana.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net