Prognoza meteo. „Zăpada mieilor” s-a transformat în nămeţi

Ultima actualizare:

    Peste noapte (23∕24 martie), a nins viscolit în aprope toată ţaraFoto: captură Facebook
Peste noapte (23∕24 martie), a nins viscolit în aprope toată ţaraFoto: captură Facebook

Iarna s-a întors în forţă. Astăzi, 24 martie, ora 8.00, vântul sufla cu până la 130 km∕h în Mehedinţi, în zona înaltă, iar temperaturile au coborât la minus 22 de grade în Munţii Călimani. „Zăpada mieilor” s-a transformat în nămeţi. Ce ne aşteaptă.

Brr! Vreme de iarnă grea şi astăzi, 24 martie, iar vântul suflă cu putere. „Zăpada mieilor” s-a transformat în nămeţi, iar vântul suflă cu până la 130 km∕h.

Peste noapte (23∕24 martie), a nins viscolit în aprope toată ţara. În mai puţin de 48 de ore, s-a depus un strat de zăpadă de 25 cm la Drăgăşani, 16 cm la Craiova, 72 cm la Păltiniş, 222 cm la Bâlea Lac, 46 cm la Predeal, 19 cm la Cluj-Napoca.

Continuă să ningă viscolit În Mehedinţi şi Oltenia, iar meteorologii au emis pentru zonele înalte din aceste regiuni „cod roşu” de vânt care ar putea să sufle cu rafale de 130  km∕h.

„Cod portocaliu” de vreme severă la munte

Meteorologii ANM au emis o avertizare „cod portocaliu” valabilă până miercuri, 25 martie, ora 18.00 de vânt, nisori şi lapoviţă în aprope toată ţara.

„În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol. 

“Cod galben” de vânt în Dobrogea şi Muntenia 

Până miercuri, 25 martie, ora 10:00, în Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Temperaturi de până la minus 22 de grade, azi 24 martie, la ora 8.00

La ora 8.00, erau minus 22 de grade în Munţii Călimani, minus 19 grade la Vârful Omu şi la Întorsura Buzăului. La bistriţa, s-au înregistra minus 13 grade, în această dimineaţă, 24 martie. Din pricina vântului puternic, temperaturile resimţite sunt cu până la 3 – 5 grade mai mici.

Şi în zilele următoare va fi frig, vânt şi precipitaţii, şi abia joi, 26 martie, va începe o uşoară încălzire.

Citeşte şi:

Prognoza meteo. Când se încălzeşte şi cum va fi vremea până pe 5 aprilie

Cum ar trebui să fie vremea în luna martie în România. Recorduri de temperatură

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net