Prognoza evoluției pandemiei de coronavirus în România. Ce ne așteaptă în luna septembrie

Ultima actualizare:

    Prognoza evoluției pandemiei de coronavirus la noi în țară nu vine cu vești bune
Prognoza evoluției pandemiei de coronavirus la noi în țară nu vine cu vești bune

Prognoza evoluției pandemiei de coronavirus în România nu vine deloc cu vești bune. Dimpotrivă. Potrivit specialiștilor în sănătate publică care au analizat informațiile și datele de până acum, în luna septembrie cazurile de infectare cu Covid-19 s-ar putea dubla dacă tendința actuală se menține. Practic, peste doar o lună la noi în țară s-ar putea înregistra peste 2.800 de îmbolnăviri.

Specialiștii în sănătate publică au efectuat o analiză detaliată a evoluției pandemiei de coronavirus în România, luând în calcul datele furnizate de Centrul Național pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției Ciolpani (CNCCI Ciolpani). Informațiile au fost colectate în perioada 8 martie – 8 august 2020. Iată la ce concluzii au ajuns specialiștii!

Specialiștii au analizat date precum numărul de persoane confirmate pozitiv zilnic, cazurile active zilnic, persoanele vindecate zilnic, persoanele decedate zilnic, numărul total al pacienților cu Covid internați zilnic, numărul celor asimptomatici sau cu forme ușoare internați zilnic, dar și numărul total al pacienților infectați cu coronavirus internați zilnic la terapie intensivă. Iată concluziile!

Bilanțul îmbolnăvirilor, vindecărilor și deceselor până în prezent

Iată care sunt datele înregistrate de la începutul pandemiei până azi

Numărul de persoane confirmate zilnic

Numărul de persoane confirmate zilnic s-a menținut în intervalul 200-400 cazuri pe zi între 24 martie și 21 mai. Între 22 mai și 10 iunie numărul de infectați a scăzut la 100-200 cazuri pe zi. După 2 iulie numărul îmbolnăvirilor a depășit aproape zilnic 400 de cazuri. Între 8-16 iulie a oscilat între 500-700 cazuri pe zi, iar între 17 iulie și 8 august s-a situat între 700 și 1378 cazuri pe zi. La datade 8 august în România am avut un număr de 1350 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus.

Numărul de persoane vindecate zilnic

Numărul de persoane vindecate înregistrat a oscilat între 150-500 persoane zilnic începând cu 15 aprilie și până la 23 iunie. În perioada 30 aprilie – 30 mai și 1 iulie – 23 iulie s-au înregistrat peste 300 de persoane vindecate zilnic în majoritatea zilelor. După 24 iulie numărul vindecaților a crescut la 600, 700 de persoane, iar la data de 8 august am avut un număr de 544 de persoane vindecate.

Numărul zilnic de decese

În ceea ce privește numărul de decese, acesta a depășit prima dată valoarea de 20 în data de 31 martie și a oscilat între 8 și 50 de cazuri pe zi de atunci și până în prezent. La 8 august se înregistra un număr de 43 de decese.

Dacă se analizează evoluția indicatorilor în perioada 1 iunie – 8 august, se constată următoarele:

Numărul de persoane confirmate în data de 8 septembrie 2020

În ceea ce privește numărul de persoane confirmate zilnic, tendința este una puternic crescătoare, iar numărul de persoane confirmate pozitiv prognozat pentru 8 septembrie este de 2830. Nu este nimic sigur, nimic bătut în cuie, situația poate evolua diferit însă, deocamdată, pe baza informațiilor din prezent și a analizei evoluției pandemiei până acum asta reiese: pe 8 septembrie numărul de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 va fi aproape dublu față de cel înregistrat în prezent.

Numărul de persoane vindecate în data de 8 septembrie 2020

În ceea ce privește numărul de persoane care se vor vindeca zilnic, și aici avem o tendință crescătoare. Pe 8 septembrie am putea înregistra un număr de 1000 de persoane care ies sănătoase din spital.

Numărul de decese în data de 8 septembrie 2020

Cât despre numărul de decese, la 8 septembrie 2020 am putea înregistra 73. Analiza nu reprezintă un lucru cert, este doar o predicție, o prognoză, o informație care ar putea veni în sprijinul autorităților în așa fel încât să fie pregătite pentru ce este mai rău. dacă situația actuală se menține, dacă numărul de cazuri de îmbolnăvire rămâne în continuare unulridicat, prognoza espe posibil să se adeverească. 

Consultă AICI raportul oficial

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net