"Proful de sex" de la Cluj a chiulit din faţa comisiei de etică

Ultima actualizare:

Preşedintele comisiei de etică din cadrul FSEGA, prodecanul Răzvan Nistor, a declarat în această dimineaţă că profesorul Parpucea va fi rechemat în faţa comisiei la finele săptămânii următoare. "Vom organiza o a doua comisie de etică, pentru că prezenţa celui anchetat este obligatorie", a explicat Nistor.

Pagină de Facebook pentru proful de sex din Cluj! Vezi «ofertele»

Potrivit Legii Educaţiei, comisia de etică se întruneşte la recomandarea unui cadru didactic, în cazul de faţă cel care a făcut propunerea fiind chiar decanul FSEGA, Dumitru Matiş. "Comisia este compusă din trei-cinci membri, dintre care tre trebuie să aibă acelaşi grad didactic cu persoana care va apărea în faţa comisiei, respectiv profesor universitar", a completat Nistor.

Decanul a propus comisia de etică

Comisia de etică are doar rol de analiză, ea va înainta Senatului Universităţii un raport care va fi apoi supus la vot. Senatul este cel care decide ce măsuri se vor lua împotriva profesorului de Statistică Ilie Parpucea, filmat pe ascuns în timp ce cerea favoruri sexuale unei studente în schimbul unei note de trecere a examenului. Întregul incident s-a petrecut în căminul Economica I, aparţinând FSEGA, acolo unde Parpucea a primit o cameră ilegal din partea administratorului de cămin, care, ulterior scandalului, şi-a prezentat demisia.

Ilie Parpucea riscă să fie dat afară din cadrul FSEGA Cluj în urma scandalului izbucnit la începutul săptămânii. Totodată, el a fost înlocuit din toate comisiile de examinare a licenţei din această sesiune universitară. Pe numele său şi Poliţia clujeană realizează o anchetă, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au petrecut faptele detalitate de presă.

Flagrant filmat

Profesorul Ilie Parpucea de la FSEGA Cluj a fost filmat cu o cameră ascunsă în timp ce pretindea servicii sexuale unei studente din anul III în schimbul unei note de trecere la examen. Tânăra nu reuşise să promoveze la Statistică după cinci încercări. Decanul FSEGA, Dumitru Matiş, a declarat la scurtă vreme că fapta cadrului didactic este incalificabilă şi unică în istoria facultăţii.

Studenţii FSEGA Cluj au reacţionat în scurtă vreme şi i-au creat profesorului o pagină de Facebook, unde au expus "oferta" cu care profesorul "şi-ar fi întâmpinat cursanţii".

Profesorul de Statistică Ilie Parpucea, doctor în matematică, nu a putut fi contactat în cursul zilei de astăzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net