Pro Tv, aproape cea mai mare audiență din istoria televiziunii

franta_vs_romania.jpg

franta romania euro 2016
Euro 2016: Franța vs. România
Foto Getty

Campionatul European de Fotbal a fost așteptat cu nerăbdare de milioane de suporteri din întreaga Europă. Vineri, 10 iunie, a avut loc primul meci dintre Franța și România. Cum Televiziunea Română nu a mai putut difuza desfășurarea campionatului, sarcina a revenit canalelor de televiziune ProTv și Dolce Sport.

Postul de televizinue Pro Tv a înregistrat cote de audiență de proporții grație difuzării meciului de fotbal dintre Franța și România, relatează Paginademedia.ro. La nivel național, peste 4,5 milioane de români  au vizionat meciul la ProTv și în jur de 200.000 l-au văzut pe Dolce Sport. 

Pro Tv a înregistrat un procent de 71% la nivelul cotei de piață, fiind cea mai ridicată valoare obținută vreodată de un program de televiziune din România. Aproape trei sferturi dintre românii cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani au văzut deschiderea Euro 2016 Franța - România pe acest canal.

audienta_1.jpg

audiente
Foto Paginademedia.ro

La nivel comercial, a avut un procent mai mic întrucât mulți au preferat să vizioneze meciul în spațiile publice, la terase, zone care nu sunt contorizate în clasamentul de audiență.

audienta_2.jpg

audiente
Foto Paginademedia.ro

La nivel urban, trei milioane de telespectatori s-au uitat pe Pro Tv, înregistrând o audiență de șase ori mai mare decât Kanal D și de peste 16 ori mai ridicată decât cea a Antenei 1.

audienta_3.jpg

audiente
Foto Paginademedia.ro
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1