Lovitură din partea justiției pentru prinţul Paul şi prinţesa Lia

img_2055.jpg

printul paul printesa lia datorie
Prinţul Paul şi prinţesa Lia au de plătit unui cetăţean britanic o datorie de 1,8 milioane de lire sterline.

Prinţul Paul şi prinţesa Lia au primit joi vizita unor reprezentanţi ai unui birou de executare silită. Cei doi au de plătit unui cetăţean britanic o datorie de 1,8 milioane de lire sterline.

Înalta Curte de Justiţie - Divizia Queen's Bench a decis, la 2 iunie 2010, ca prinţul Paul de România şi prinţesa Lia a României să-i plătească lui Marco Houston 1,8 milioane de lire sterline.

Joi, executorul judecătoresc a mers la locuinţa prinţului Paul pentru a evalua bunurile astfel încât să se stabilească dacă acestea pot fi valorificate ca să poată fi recuperat prejudicial, scrie Mediafax.

Decizia a fost luată în urma acţiunii în instanţă a lui Marco Houston, editorul publicaţiei Royalty Magazin , care a susţinut că i-a împrumutat pe prinţul Paul şi prinţesa Lia cu suma de 1,8 milioane de lire, pe care aceştia nu au mai înapoiat-o.

La 14 octombrie 2014, Tribunalul Bucureşti a recunoscut decizia instanţei britanice şi a încuviinţat executarea acesteia pe teritoriul României. Executarea silită se face în baza unei decizii definitive pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în 16 iunie 2015.

Prinţul Paul a susţinut, într-un comunicat transmis prin biroul său de presă, că nu are cunoştinţă despre procesul de la Londra, unde nu ar fi fost citat. El a mai afirmat că Marco Houston este cel care îi datorează suma de 2.018.568 de lire sterline, în baza unui contract de împrumut autentificat de notarul public John Bower din Londra, în data de 8 octombrie 2007 şi garantat cu o ipotecă instituită asupra unui imobil al lui Houston din Londra.

 

Loading...

Citește și