Primele declarații din partea PSD după respingerea lui Sevil Shhaideh de către Iohannis

Ultima actualizare:

    Ion Iliescu, îngrijorat că președintele a respins propunerea din partea PSD-ALDE
Ion Iliescu, îngrijorat că președintele a respins propunerea din partea PSD-ALDE

Președintele Klaus Iohannis a respins marți, 27 decembrie propunerea făcută de coaliția PSD-ALDE pentru funcția de prim-ministru. Dacă opoziția a apreciat imediat această decizie, prin vocea senatorului Traian Băsescu, reacțiile din partea PSD s-au lăsat așteptate.

Primii care au făcut declarații au fost vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu și președintele de oanoare al partidului Ion Iliescu.

Ecaterina Andronescu a declarat că și-ar fi dorit ca președintele Iohannis să-și motiveze decizia. “Mi-aș fi dorit ca președintele să-și argumenteze acest demers. Nu este vorba de PSD și ALDE, ci de acest vot pe care poporul l-a dat”, a declarat Andronescu la Antena 3. Fostul președinte al României Ion Iliescu speră că între președinte și noul parlament se va găsi o cale a dialogului. "Se prelungeşte, din păcate, un proces care necesita mai multă urgenţă, ca să se intre în noul an cu o echipă formată. De regulă se stă de vorbă. (...) E un Parlament nou, cu o structură nouă, preşedintele are şi el o vechime destul de mică, dar dialogul este necesar pentru clarificarea lucrurilor. Sper ca până la urmă să se găsească acea cale a dialogului", a spus Iliescu, la Digi 24. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, 27 decembrie, că nu acceptă propunerea făcută de PSD și ALDE și că nu o va desemna prim-ministru pe Sevil Shhaideh. Iohannis a cerut coaliției PSD - ALDE să facă o nouă propunere. Președintele nu a oferit nicio explicație pentru decizia sa, spunând doar că a "cântărit cu grijă argumentele pro și contra".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net