Primele declaraţii ale medicului supravieţuitor: «Adrian Iovan a mai trăit un sfert de oră după impact»

Ultima actualizare:
Dr. Radu Zamfir, foto: Adevărul
Dr. Radu Zamfir, foto: Adevărul

Medicul Radu Zamfir a fost externat marţi, la mai puţin de 24 de ore de la accidentul din Munţii Apuseni, pe proprie răspundere, de la Cluj şi a fost adus la Bucureşti cu un avion. Radu Zamfir a fost cel care a sunat la 112 şi a anunţat autorităţile de tragedia aviatică în urma căreia Adrian Iovan şi o studentă la Medicină şi-au pierdut viaţa. "Îi datorez viaţa lui Adrian Iovan", a spus cu ochii în lacrimi medicul, la conferinţa de presă.

El a povestit momentul impactului, dar şi ce s-a întâmplat cât victimele au aşteptat ajutoarele.

"Totul a decurs iniţial bine, pe parcursul trecerii munţilor a survenit un val de ceaţă, avionul a givrat, am pierdut înălţime, apoi un motor a cedat, am văzut copacii de aproape. Nu mai ştiu ce s-a întâmplat după aceea. Ne-am trezit jos şi am încercat să ne reculegem. Care mai traumatizaţi, care prinşi în avion. A durat ceva până să fim găsiţi, ne-am descurcat cum am putut, încercând să-i ajutăm pe toţi", a spus dr. Radu Zamfir..

Doctorul a declarat că Adrian Iovan a mai trăit un sfert de oră după impact, dar pilotul a făcut tot posibilul pentru a-i salva pe ceilalţi.

"Dumneavostră spuneţi că au trecut şase ore, mie mi s-a părut că a trecut jumătate de oră. Când m-am văzut într-o ambulanţă, am crezut că l-am apucat pe Dumnezeu de un picior. În datorăm viaţa lui Adrian Iovan. Un motor a cedat. Nu ştiu nimic de avertizările pentru vreme rea. Totul s-a petrecut într-o fracţiune de secundă, am văzut doar ceaţa şi copacii. Domnul Iovan era prins între fiarele avionului. Am încercat să-l descarcerez, dar nu am reuşit. Nu a avut timp să ne spună nimic deoarece era mult prea preocupat să ţină manşa avionului. În avion, suntem puşi de pilot ca să existe un centraj între partea din viaţă şi cel din spate. Cred că a mai trăit un sfert de oră după impact. Studenta avea semne vitale, dar nu părea conştientă. A murit plângând. Lacrimile i-au îngheţat. Aveam pe noi gecile pe care le purtam afară. Am folosti ce aveam, pături. Ironia sorţii, am purtat un echipament de motocicletă cu apărătoare", a mai adăugat medicul.


    Dr. Radu Zamfir, foto: Adevărul
Dr. Radu Zamfir, foto: Adevărul

Într-un interviu acordat Ştirilor PRO TV, medicul Radu Zamfir s-a arătat îndurerat faţă de finalul tragic al accidentului aviatic al cărei victimă a fost. Medicul a relatat cum a încercat să-l salveze pe Adrian Iovan, mărturisind că pentru o perioadă de timp a putut chiar să comunice cu acesta.

„Când am văzut copacii, mi-am dat seama că o sa se întâmple o nenorocire. Uneori, iei în calcul şi un asemenea scenariu, dar piloţii au o pregătire foarte bună. Numai cine nu are instinct de conservare nu se gândeşte la asta când se urcă într-un avion. A fost o aterizare forţată mai mult. Cred că ne-am pierdut cu toţii cunoştinţa pentru început. Când m-am trezit era o imagine dezastruoasă: copaci rupţi, aripi. Am ieşit fiecare cum a putut din avion. Adrian Iovan a fost prins sub o aripă de avion. Am încercat să-l descarcerez, dar nu am reuşit. Era conştient. Îi spuneam cum să se tragă, să mă ajute să-l scot. Apoi, şi-a pierdut cunoştinţa. În condiţiile unei prăbuşiri atât de violente, te aştepţi la orice. După prăbuşire, am sunat la 112, ei mi-au spus să transmit coordonatele. Eu am reuşit să transmit nişte coordonate din telefon, de pe Google Maps. Ulterior, le-am dat nişte detalii despre locul în care ne aflam, repere. Cred că au înţeles unde ne aflam. Mi-am dat silinţa să-i ajut, chiar dacă nu am reuşit pe cât de mult mi-am dorit s-o fac. Ţipau de durere. Pe studentă am încercat să o resuscitez. Am făcut tot ce ţinea de noi. M-am gândit la fetiţa mea şi-mi spuneam că trebuie să scap cu viaţă. Probabil, că există o predestinare", a mai spus Zamfir într-un interviu acordat prezentatoarei Ştirilor PRO TV de la ora 19:00, Andreea Esca.

Filmul accidentului în care Adrian Iovan şi o studentă la Medicină şi-au piedut viaţa

Cauzele morţii lui Adrian Iovan. Primele rezultate ale necropsiei

FOTO Cum a fost găsit Adrian Iovan la locul accidentului. Primele imagini cu pilotul, prins între fiarele contorsionate

Ce s-a întâmplat în momentul impactului? Mărturia unuia dintre medicii din avionul pilotat de Adrian Iovan

Mărturiile bărbatului care a găsit avionul: «Mi-am scos maioul de pe mine şi am făcut foc pentru răniţi»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net