Mărturiile bărbatului care a găsit avionul: «Mi-am scos maioul de pe mine şi am făcut foc pentru răniţi»

Ultima actualizare:

    Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni
Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni

Gheorghe Giurgiu, bărbatul de 33 de ani care a reuşit să găsescă avionul prăbuşit în munţii Apuseni după numai o oră şi jumătate, fără mijloace moderne, a povestit pentru stiridecluj.ro cum a decurs operaţiune de salvare şi în care stadiu erau răniţii când au fost găsiţi.

În momentul în care a ajuns la locul accidentului, a încercat să o resusciteze pe tânara studentă care şi-a pierdut viaţa în urma impactului, însă era deja prea târziu. Bărbatul a povestit că a îmbrăcat victimele pentru a nu degera de frig, dar nu a putut să facă un foc pentru că era prea aproape de avion.

"Când ne-am dus acolo, domnişoara rezidentă era pe zăpadă şi domnul doctor îi făcea respiraţie şi a zis să îi facem şi noi. I-am făcut, dar din nefericire nu a mai scăpat. Colegii mei au plecat cu domnişoara mai în jos la maşini, ca să vină cineva. Eu am rămas acolo cu răniţii. Unul dintre ei avea picioarele rupte şi era întins jos pe zăpadă. Mi-am dat jos geaca de pe mine şi am pus-o sub el ca să nu stea pe zăpadă. Vă daţi seama la 5 ore de stat în frig era îngheţat. Striga după ajutor, să îi fac foc. Foc nu puteam să îi fac fiindcă era aproape de avion şi nu puteam să îl transport. Din avion mirosea a benzină. Ceilalţi trei, care au rămas cu mine şi care erau mai încolo, au zis şi ei să le fac foc şi mi-am scos maioul de pe mine, i-am dat foc. Au avut dânşii la ei un spray deodorant, de dat sub braţ, şi am dat pe maieu să ardă mai repede. Am adus crengi uscate de brad şi le-am dat foc să îi pot încălzi, până au venit colegii mei şi alti consăteni. După vreo jumătate de oră sau o oră au apărut şi alţi oameni. Pe unul dintre răniţi l-am dus până când l-am urcat în maşină, nu l-am lăsat. Era lovit la picior şi l-am dus în spate că nu mai putea merge", a povestit Georghe Giurgiu.

El a menţionat că autorităţile i-au găsit greu pentru că aveau informaţii greşite şi îi căutau în altă parte: "Şi pe noi ne-au sunat de câteva ori de acasă, că să nu mai mergem că se anunţă la televizor că i-au găsi".

Bărbatul a mai adăugat că, la cum arăta avionul, nu credea că va mai scăpa cineva: "Medicul din avion se pricepea la supravieţuire. Ne-a spus cum să facem resuscitare. A fost în stare de şoc. Dacă vedeţi cum arată avionul nu mai ziceţi că a scăpat nimeni".

FOTO Cum a fost găsit Adrian Iovan la locul accidentului. Primele imagini cu pilotul, prins între fiarele contorsionate

EXCLUSIV Reacţia Romaniţei Iovan când a aflat de accidentul aviatic al fostului soţ

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net