Primarul Clujului a cerut şpagă şi de la Carrefour?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ancheta desfăşurată în cazul primarului suspendat al Clujului, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mită în formă continuată, se apropie de final. Pe ultima sută de metri, anchetatorii scot la iveală din ce în ce mai multe date noi.

În ultima săptămână, reprezentanţii mai multor societăţi implicate în dosarul Apostu, care au plătit bani grei pentru aşa-zisele servicii de consultanţă oferite de către soţia edilului, Monica Apostu, în schimbul unor avize şi autorizaţii de la Primăria Cluj-Napoca, l-au denunţat pe primarul arestat.

Denunţurile arată clar că Sorin Apostu a cerut, pentru facilitarea obţinerii unor acte emise de către Primărie, personal, anumite sume de bani. În urma denunţurilor făcute, se pare că Apostu ar fi încasat, în ultimii doi ani, prin firma de avocatură a cărei angajată este soţia sa, alte aproximativ 100.000 de euro, faţă de 125.000 de euro cât se vehiculase în momentul arestării primarului.

Una dintre societăţile denunţătoare este Carrefour România, potrivit unor surse apropiate anchetei, care au dezvăluit că un reprezentant al lanţului de magazine a venit din Bucureşti la începutul acestei săptămâni, însoţit de mai mulţi avocaţi, pentru a depune denunţul la DNA Cluj.

Se pare că Sorin Apostu a cerut personal peste 10.000 de euro, în schimbul unor avize şi autorizaţii de care Carrefour România avea nevoie pentru deschiderea unui magazin la Cluj-Napoca.

Potrivit aceloraşi surse, pe lista societăţilor care au făcut denunţuri la adresa primarului penal al Clujului urmează să se înscrie zilele acestea şi Dedeman care, în cursul anului trecut, a obţinut de la Primărie o autorizaţie de construire, iar anul acesta a inaugurat la Cluj un important complex comercial.

Până la închiderea ediţiei, Carrefour România nu a oferit o poziţie oficială cu privire la denunţul făcut, în ciuda insistenţei jurnaliştilor.

De altfel, în motivarea luării măsurii de arestare preventivă din 10 noiembrie, magistraţii Curţii de Apel Cluj au reţinut că „din actele Cabinetului de avocatură al învinuitei Apostu Monica rezultă că singurii «clienţi» ai acesteia sunt societăţi comerciale aflate în relaţii contractuale cu Primăria Cluj-Napoca".

Edilul şi soţia, mită de 94.000 de euro

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost arestat preventiv pe 10 noiembrie, pentru luare de mită. Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Monica Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar. Avocaţii lui Sorin Apostu susţin, însă, că clientul lor nu recunoaşte nimic. În dosar au fost audiaţi deja peste 100 de martori. Se pare că primarul suspendat, aflat în arestul IPJ Cluj, va fi trimis în judecată săptămâna viitoare, înainte de Crăciun.

Mai citeşte:

Primarul Clujului, apărat de vrăjitoare

Primarul Clujului a dat explicaţii ridicole la acuzaţiile procurorilor: nu ştia cum face nevastă-sa banii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net