Primarul Braşovului, luat în vizor de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Ultima actualizare:

În rechizitoriul transmis Curţii de Apel Bucureşti, odată cu dosarul cauzei lui Ionel Spătaru, se arată că primarul George Scripcaru, prefectul Ion Gonţea, angajaţii serviciului de autorizări construcţii din Primăria Braşov, Maria Dumitrescu şi Bogdan Breja, şi şeful DSV Braşov, Enache Dorin Valter, vor fi cercetaţi într-un nou dosar, separat de cel în care a fost deja trimis în judecată Ionel Spătaru.

Toate aceste persoane vor fi cercetate în continuare de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi complicitate la această infracţiune.

Totodată, în finalul documentului citat, se mai arată că la Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura Teritorială Braşov mai există un dosar creat în 30 septembrie 2011 în care sunt cercetate fapte şi persoane, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu, cauza fiind constituită în urma unui denunţ mai vechi făcut de tatăl denunţătorului în cazul lui Ionel Spătaru.

Denunţătorul în acest caz, Claudia Laura Kungl susţinea că Spătaru i-ar fi spus că ar trebui să ofere trei miliarde de lei vechi pentru a se emite cât mai repede de către Primăria Braşov  o autorizaţie de funcţionare a firmei tatălui ei. Suma a fost confirmată de Spătaru ca fiind primită.

Primarul George Scripcaru şi Prefectul Ion Gonţea au fost audiaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe 26 octombrie, în legătură cu mita luată de şeful protecţiei consumatorului. Scripcaru a spus atunci că nu are nicio legătură cu Ionel Spătaru. Ioan Gonţea a declarat însă, că Spătaru şi-a depăşit atribuţiile de serviciu.

Citiţi aici declaraţiile primarului George Scripcaru şi ale prefectului Ion Gonţea, în calitate de martori în acest dosar

În 4 noiembrie, fostul şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Braşov Ionel Spătaru a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a primit de la administratorul unei firme 70.000 de euro pentru a revoca o decizie de închidere a activităţii unui agent economic.

Citiţi mai multe amănunte despre mita luată de şeful OJPC aici.

Primarul George Scripcaru susţine că nu are cunoştinţă să fie cercetat în acest caz. „Nu ştiu de unde apar eu în problema asta. Nu cunosc astfel de detalii.  Trebuie să clarificăm aceasă problemă şi nu aş vrea să fac mai multe comentarii“, a declarat Scripcaru. La rândul său, prefectul Ion Gonţea a spus că nici el nu ştie nimic şi că este surprins să afle că ar fi cercetat de DNA. „Am fost la DNA doar atunci când am fost chemat şi mi s-au pus întrebări. Am răspuns atunci că nu am nicio legătură cu cazul respectiv. Altceva ce să vă mai zic? Am crezul că s-au lămurit lucrurile atunci. Nu ştiu ce mai vor procurorii să scoată", a spus nemulţumit prefectul Ion Gonţea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net