Prima victorie pentru Clotilde Armand

13384815_10208328890278873_1000606937_n_0.jpg

clotilde armand usb candidat primarie
Clotilde Armand a fost candidatul USB pentru Primăria Sectorului 1

O instanţă a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti a admis luni să sesizeze Curtea Constituţională asupra soluţiei legislative a alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin, ca urmare a unei excepţii de neconstituţionalitate ridicate de către Clotilde Armand, candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Sectorului 1 Bucureşti.

Pentru a ajunge aici, Clotilde Armand a contestat procesul verbal de stabilire a rezultatului alegerilor la instanţa care urmează să valideze rezultatul scrutinului, pe motiv că articolul în baza căruia a fost atribuit mandatul încalcă criteriile de reprezentativitate cerute de Constituţie. În acelaşi document care conţinea contestaţia ca atare, Clotilde Armand a inserat şi excepţia de neconstituţionalitate, cu întreaga argumentaţie. Instanţa i-a respins contestaţia ca neîntemeiată, dar a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, scrie adevarul.ro.

Articolul care prevede alegerea primarilor într-un singur tur a fost contestat de mai multe ori în perioada electorală a alegerilor locale, dar de fiecare dată Curtea Constituţională a respins excepţiile ca fiind inadmisibile, pe motiv că cei care le-au ridicat nu mai aveau calitatea de candidat sau că acţiunea lor era prematură. De această dată, Clotilde Armand îndeplineşte toate exigenţele pe care CCR le-a cerut celorlalţi contestatari.

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Clotilde Armand face notă discordantă față de tipologia politicianului post-decembrist cu care românii s-au obișnuit. De fapt, ar fi nedrept pentru ea s-o numim pe Clotilde Armand politician.

  • clotilde armand usb candidat primarie

    Nu se lasă! Candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a demarat joi, la biroul electoral de sector, o acţiune judiciară având ca scop final sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a articolului din Legea alegerilor locale care reglementează alegerea primarilor într-un singur tur.

  • Candidatul USB la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat marţi că a cerut renumărarea voturilor din 18 secţii pentru clarificarea situației în urma alegerilor locale 2016. Aceasta s-a arătat nemulțumită de faptul că duminică seară a ieșit învingătoare, după afișarea primelor exit poll-uri, iar luni dimineață a fost devansată de candidatul PSD Dan Tudorache cu un procent de 31,13%, ea clasându-se pe locul doi, cu 28,75%.