Prima reacție a lui Traian Băsescu, după condamnarea Elenei Udrea: «Să se apere»

Ultima actualizare:

    Primele declarații ale lui Traian Băsescu, după condamnarea de 6 ani a Elenei Udrea Foto: Arhivă Click
Primele declarații ale lui Traian Băsescu, după condamnarea de 6 ani a Elenei Udrea Foto: Arhivă Click

Fostul președinte al României a comentat decizia de condamnare a Elenei Udrea, care a primit șase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute.

Traian Băsescu a susținut faptul că a primit decizia „cu foarte mare părere de rău”, deoarece o consideră pe Elena Udrea ca fiind nevinovată de acuzațiile aduse. Fostul șef de stat și-a motivat declarația, susținând că nu consideră că aceasta ar fi făcut abuz în serviciu, în lipsa semnăturii sale pe documentele respective. „Cu foarte mare părere de rău care pleacă din convingerea că femeia asta nici n-a primit geanta cu bani, nici n-a făcut un abuz un serviciu, atât timp cât nu are o semnătură pe un document de achiziţii sau ceva. Cred că are calea revizuirii, să-şi pună avocaţii, să strângă documente şi să ceară revizuirea sentinţei”, a declarat Traian Băsescu, la Parlament, în momentul în care reporterii i-au cerut părerea despre sentință. 

“A fost o hotărâre a Guvernului. Îmi pare rău, şi eu am vrut să se facă Gala Bute, nu am fost unul care să spună să nu boxeze campionul mondial Bute în România. A avut avizul ministrului Justiţiei. Există calea revizuirii”, a mai explicat Băsescu. 

Întrebat fiind, ce îi recomandă Elenei Udrea în această situație, Traian Băsescu a sfătuit-o „să se apere”. 

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare 

Hotărârea luată de Executiv este definitivă, și a fost pronunţată în lipsa Elenei Udrea, care din luna februarie este plecată în Costa Rica, de unde a anunțat că este însărcinată cu iubitul ei, Andrei Alexandrov. Aceasta a transmis, de asemenea, prin intermediul avocatului ei, că decizia plecării în Costa Rica a venit pe fondul problemelor cu justiția română, fiind, astfel, refugiat politic. 

Elena Udrea declara recent „că va reveni în România, dacă dosarul va fi repus pe rol la o instanţă « corectă », iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, va căuta mijloace ca acea sentinţă să fie desfiinţată la un moment dat”, potrivit româniatv.net.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net