Drumarii îi avertizează pe șoferi să circule cu prudență pe Transfăgărășan: "A venit iarna!"

prima-zapada-romania-transfagarasan-727816.jpg

Transfăgărășan
Prima ninsoare din toamna 2021 pe Transfăgărășan
Foto: facebook DRDP Brașov

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Răcirea vremii anunțată de meteorologi a adus și prima ninsoare. Drumarii brașoveni au anunțat că pe Transfăgărășan a căzut prima zăpadă și intervin cu material antiderapant.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au anunțat că intervin cu material antiderapant pe Transfăgărășan, după ce noaptea trecută au căzut primii fulgi de zăpadă.

 

Anunțul drumarilor din Brașov

 

”A venit iarna! Din fericire, deocamdată doar pe Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic. Îi rugăm pe șoferii care vizitează zona să circule cu prudență”, scriu reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov pe Facebook preluați de antena3.ro  

Ce trebuie să știi despre Transfăgărășan

 

Transfagarasan este drumul printre muntii Fagarasului, ce incepe din localitatea Bascov, judetul Arges si se termina in apropierea localitatii Cartisoara, judetul Sibiu. Cu o lungime de aproximativ 152 Km, parte a DN 7 C, drumul face legatura intre cele doua provincii istorice Muntenia si Transilvania. Lucrarile au demarat în decembrie 1969 iar drumul a fost finalizat pe 20 septembrie 1974. A urmat asfatarea șoselei, care a durat patru ani, ruta de azi asa cum o stim noi fiind finalizată în anul 1980. Cea mai înaltă altitudine la care ajunge drumul este de 2042 metri (în zona tunelului de la Bâlea), fiind situat mai jos decât Transalpina care are o altitudine maxima de 2145 metri. Drumul are 833 de podete si 28 de viaducte.

 

 

 

 

Citiți și

 

 

VIDEO Deszăpezirea continuă pe Transfăgărășan. Când ar putea fi redeschisă circulația

 

 

Imagini senzaționale de pe Transfăgărășan! Bicicliștii se plimbă printre munți de zăpadă, de șase metri

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5