Preţul gazelor furnizate clienţilor casnici se majorează din 10 ianuarie

30_social_consumatori_casnici_gaze_w747_h373_q100.jpg

Majorarea prețului gazelor va atrage scumpiri în cascadă la alte produse și servicii
Citeste tot despre: 

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat luni că preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici vor creşte în medie cu 4,8 lei pe lună. Potrivit news.ro, este vorba de un consum mediu de 700 Kwh/lună/loc de consum.

”Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 64/2016, respectiv 1 aprilie 2017, preţul gazelor naturale din producţia internă se stabileşte în mod liber pe piaţă, pe baza cererii şi ofertei şi constituie componenta principală a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziţie a gazelor naturale (CUG) şi, implicit, a preţurilor finale la consumatorii casnici”, a informat luni ANRE.

Ca urmare a analizei specialiștilor efectuată la presiunile furnizorilor, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat nivelul costurilor de achiziție a gazelor naturale, de 88,28 lei/MWh.”Modificarea valorii acestuia generează o creştere a preţurilor reglementate, concomitent cu alte actualizări ale elementelor componente ale preţurilor începând cu data de 10 ianuarie 2018. Impactul unitar în preţurile practicate de furnizorii clienţilor casnici reglementaţi, este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce reprezinta o crestere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/luna/loc de consum”, a precizat ANRE

Loading...

Citește și

  • Întreţinerea, exploatarea şi repararea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale revine consumatorului, care răspunde pentru buna lor funcţionare. Specialistul Click, Mihai Mereuţă, ne spune tot ce trebuie să ştim despre verificarea şi revizia tehnică periodică a instalaţiilor de gaze din locuinţe.

  • Veşti proaste pentru români. Atât gazele, cât şi energia se vor scumpi în următorii ani potrivit calendarului de liberalizare a preşurilor de pe cele două pieţe. Preţul gazelor pentru populaţie va creşte cu 10% în 2013 şi 2014, pentru ca în intervalul 2015-2018 să urce cu 12% anual, prin ajustări trimestriale.

  • Toamna vine cu scumpiri pe toate planurile. De la pâine până la asigurarea casei, pentru toate vom scoate mai mulţi bani din buzunar. Click! îţi spune ce se scumpeşte şi cu cât.