Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat”Legea hărţuirii”.

8-martie-feminist-la-bruxelles-oana-bizgan-3.png

Deputatul independent Oana Bîzgan a inițiat ”Legea Hărțuirii”
Citeste tot despre: 

Aveți grijă ce faceți femeilor, la serviciu, pe stradă sau acasă. Puteți fi acuzat de hărțuire și sunteți pasibil de amendă de până la 10.000 de lei. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de promulgare a modificărilor aduse Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, potrivit cărora hărţuirea, hărţuirea sexuală şi cea psihologică vor fi interzise atât în spaţiile publice, cât şi în privat

Noile dispoziții reglementează pentru prima oară în România, discriminarea pe bază de sex sau prin utilizarea de către angajator, a unor practici care dezavantajează persoanele de un anumit sex. Prevederile se aplică și la relaţiile de muncă, discriminarea poate fi pe bază de maternitate a femeilor gravide sau care alăptează şi acoperă și hărţuirea sexuală. Faptele se pedepsesc cu amendă contravenţională cuprinsă între 3.000 şi 10.000 de lei.

„Sper ca aceste lucruri să se schimbe odată cu intrarea în vigoare a acestei legi. Zi de zi, femeile din România sunt agresate şi umilite prin hărţuire – sub toate formele sale – inclusiv în şcoli şi universităţi, la locul de muncă, pe stradă, în transportul în comun şi în instituţii publice. De cele mai multe ori, hărţuitorii nu se opresc doar la abuzuri verbale sau gesturi. Hărţuirea nesancţionată poate duce la forme grave de violenţă, iar acest lucru nu mai poate fi tolerat”, a susţinut conform știrileprotv.ro, deputatul independent Oana Bîzgan, inițiatoarea modificărilor legii,
Potrivit documentului promulgat de președintele României, Klaus Iohannis, de sancționarea actelor de hărțuire se vor ocupa mai multe instituții: Ministerul Afacerilor Interne, prin ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române, ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră Române, precum şi poliţiştii locali.

​Proiectul de lege a trecut de Parlament, pe 10 iulie, cu 214 voturi pentru, 8 împotrivă, 10 abţineri, iar 3 deputaţi nu au votat.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1