Premierul Tudose a îngropat luni, definitiv impozitul pe cifra de afaceri

lmpwzyz3ptu5mczoyxnopwyyntdmmznknmuwndu4ogi3oda3mzywotywnthkzgjk.thumb_.jpg

Liviu Dragnea și Mihai Tudose au început să retragă din promisiunile de programul de guvernare
Citeste tot despre: 

Adio, impozit pe cifra de afaceri chiar dacă l-am promis! Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei PSD-ALDE, că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, el spunându-le jurnaliştilor să considere subiectul închis, relatează corespondentul news.ro. Impozitul a fost pormis în programul de guvernare prin care Guvernul Tudose a venit la putere

Mihai Tudose a spus că el s-a grăbit să anunţe decizia de a nu introduce impozitul pe cifra de afaceri, pe baza datelor pe care i le-a prezentat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

Premierul a precizat că a luat decizia în avion, în drum spre Bruxelles.

Întrebat care au fost argumentele pentru a renunţa la introducerea impozitului, premierul a spus că acesta era ”ca o coasă”, astfel că nu puteai să alegi firele pe care le tai, fiind afectate şi firmele care plătesc impozit pe profit. El a subliniat însă că vor fi găsite modalităţi prin care să fie impozitaţi cei care ”se cred mai deştepţi ca statul”, referindu-se la companiile care nu declară profit în România.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a spus, vineri, că nu vrea să comenteze declaraţiile premierului Mihai Tudose pe tema retragerii iniţiativei privind impozitul pe cifra de afaceri, considerând că şeful Executivului, când vorbeşte, "ştie ce vorbeşte" şi este rezultatul unei analize

loading...
Loading...

Citește și

  • ghiseu impozit locuinte bani taxe

    Impozitul pentru locuinţe pregătit de Guvern pentru populaţie începând cu anul viitor a fost majorat în proiectul actualizat de Cod Fiscal, informează Mediafax. Noul document prevede creşteri de peste 6% ale valorii impozabile la toate categoriile de clădiri.