Povestea veteranului de război care s-a vaccinat la 91 de ani

Ultima actualizare:

    Sabin Husariu este veteran de război
Sabin Husariu este veteran de război

Are 91 de ani, a trecut printr-un război și a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave. Acum, omenirea trece printr-o altă grea încercare: pandemia de coronavirus. Iar el a ales să se vaccineze.

„Exemplu de moralitate la 91 de ani. Veteranul de război Sabin Husariu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Ultimul vaccin important făcut până acum a fost cel împotriva variolei, în urmă cu 85 de ani, pe când avea doar 6 ani”, au anunțat marți dimineața reprezentanții platformei RO Vaccinare.


    Domnul Husariu a primit acum vaccinul anti-COVID-19
Domnul Husariu a primit acum vaccinul anti-COVID-19

S-a mai vaccinat acum 85 de ani, împotriva variolei

Sabin Husariu este cu adevărat un supraviețuitor, trecând prin multe încercări de-a lungul vieții. S-a născut într-o localitate defavorizată, cu tatăl refugiat, fiind copil de trupă încă de la vârsta de 12 ani. A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial și este reprezentant al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala „Avram Iancu” Cluj. „Distinsul veteran de război a ales să se vaccineze pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului. S-a prezentat la centrul de vaccinare organizat în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, senin și încrezător. Vă mulțumim, domnule Husariu! Sunteți un adevărat exemplu de moralitate”, au mai scris autoritățile pe pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID-19.

Nu este singurul veteran care alege să lupte, în această perioadă, cu pandemia. Pe 27 ianuarie, veteranii de război Gheorghe Voiculescu (101 ani) și Ion Tănase (99 ani) s-au imunizat la centrul MApN din Bârlad. Cea mai vârstnică persoană programată pentru vaccinare are 102 ani și 7 luni. Cea mai tânără are 15 ani și 11 luni. Potrivit autorităților, este vorba despre o fată care va împlini 16 ani înainte cu 9 zile de vaccinare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net