Poți investi economiile în titluri de stat Fidelis, listate la Bursă. Care sunt condițiile, dar și suma minimă

Ultima actualizare:

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune Fidelis de titluri de stat pentru populație. Acestea pot fi listate la Bursa de Valori București. Care sunt condițiile, dar și suma minimă pe care o poți investi.

În perioada 22 iunie - 12 iulie, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta de peste 18 ani, pot subscrie, prin intermediul băncilor partenere, titluri de stat Fidelis denominate în lei și în euro, listate la Bursa de Valori București. Băncile sunt: BT Capital Partners&Banca Transilvania, BCR și BRD.

Ce valori și ce dobânzi au titlurile de stat Fidelis

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 2 ani, cu dobânzi anuale de 2,95% și respectiv de 3,25%, iar cele în euro au scadențã de 2 ani și dobândă anuală de 1,00%. Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

„Ministerul Finanțelor pune din nou la dispoziția persoanelor fizice un instrument financiar de investiții avantajos, prin intermediul Programului Fidelis. Dobânzile oferite, neimpozitarea câștigurilor de capital și a veniturilor din dobânzi, precum și lipsa comisioanelor la subscriere, fac din acest instrument un mijloc atractiv de economisire pentru persoanele fizice care dispun de excedente în lei sau euro. Îi îndemn pe români sã se informeze cu privire la beneficiile și condițiile financiare ale programului și să investeascã în titlurile de stat prin intermediul bãncilor partenere”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Veniturile obținute din titlurile de stat Fidelis sunt neimpozabile

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Titlurile de stat ajunse la maturitate se pot reinvesti

Deținătorii de titluri de stat Tezaur sau Fidelis, lansate în cadrul emisiunilor anterioare, care au ajuns la maturitate, pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență rezultate din emisiunile anterioare prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului Fodelis pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finanțelor (www.mfinante.gov.ro) și instituțiilor partenere (www.btcapitalpartners.ro;www.bcr.ro; www.brd.ro/mfp; [www.bvb.ro]www.bvb.ro - Programul Fidelis).

Citește și: 

Iată care sunt cele mai avantajoase variante de economisire!

Depozit bancar sau cont de economii? Iată dobânzile!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net