Ponta, cu zâmbetul pe buze după cea mai grea zi

7-act-1-ponta-.jpg

Premierul a scăpat de demisie

A fost o zi grea, luni, pentru Victor Ponta. A avut loc primul termen în procesul în care este judecat, a participat la şedinţa PSD în care s-a luat în discuţie susţinerea lui ca prim-ministru, iar Opoziţia a depus moţiune de cenzură. Trei hopuri de care, până acum, Ponta a trecut şi a încheiat ziua cu zâmbetul pe buze.

PSD a discutat susţinerea guvernului.

Luni dimineaţă, liderii PSD s-au reunit într-o şedinţă a Comitetului Executiv pentru a decide dacă mai susţin sau nu actualul guvern. La întâlnire a luat parte şi Victor Ponta, care părea foarte încrezător în şansele guvernului. Lucru care, de altfel, a fost şi confirmat la finalul şedinţei. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că s-a „decis susţinerea guvernului. Azi am luat o decizie politică importantă. Nu este uşor, dar nu putem printr-un vot în CEx să ştergem această situaţie, partidul este o instituţie care nu interferează cu justiţia”. La rândul său, Ponta a spus victorios: „Mergem mai departe. E important să avem stabilitate”. Aşadar, primul hop l-a trecut cu brio, nefiind nevoit să-şi dea demisia.

7-act-2-psd-.jpg

Conducerea PSD a decis să-l susţină în continuare pe Victor Ponta
Foto: Mediafax

PNL a depus moţiune de cenzură. 

Cel mai mare partid din Opoziţie a depus luni o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta: „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”. O altă problemă pentru premier. Pentru ca această moţiune să treacă este nevoie, însă, de voturi şi din partea celor care susţin PSD. De altfel, preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că „are aşteptări din partea UNPR”. Însă, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, luni, că formaţiunea pe care o conduce susţine în continuare guvernul şi nu va vota moţiunea de cenzură a PNL. Prin urmare, moţiunea nu va fi o problemă pentru Victor Ponta. Ceea ce înseamnă încă un hop trecut.

A început procesul în care e judecat.

Tot luni, la ora 12.00, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a început judecarea procesului în care Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte săvârşite pe când era avocat. Victor Ponta, primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său, nu s-a prezentat luni în faţa judecătorilor, aşa cum a făcut-o senatorul Dan Şova, şi el trimis în judecată sub control judiciar, alături de Ponta. Premierul a spus că nu a mers în instanţă, întrucât „nu am fost citat”. Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul „Turceni-Rovinari”, deoarece, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, a obţinut de la SCA ”Şova şi Asociaţii” 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care, în realitate, nu s-au efectuat.

7-act-3-2col-gorghiu_blaga_2_88626500.jpg

PNL a depus o moţiune de cenzură la adresa Guvernului

 

Dan Şova: «Nu-mi dau demisia»

7-act-4-dan-sova.jpg

Dan Şova s-a prezentat ieri la primul termen al procesului
Foto: Eduard Enea

Senatorul Dan Şova a declarat luni, la ieşirea de la ICCJ, că nu îşi va da demisia şi că a cerut ridicarea controlului juridiciar, potrivit Mediafax. Întrebat dacă are emoţii în privinţa judecării dosarului, Şova a spus că nu are niciun fel de emoţie, pentru că-şi va prezenta argumentele, după care magistratul va lua o decizie în cazul său. Judecătorii au decis luni ca Dan Şova să rămână sub control judiciar şi în continuare nu are voie să ia legătura cu Victor Ponta.

Loading...
 
 

Citește și

  • victor ponta proces termen citat

    Primul termen în dosarul Turceni-Rovinari, în care Victor Ponta și dan Șova sunt inculpați, s-a încheiat. Șova s-a prezentat în fața judecătorilor, Victor Ponta spune, însă, că nu a mers la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), pentru că nu a fost citat, informează Mediafax.

  • Fapte de conflict de interese vor fi cercetate într-un dosar disjuns din cel în care au fost trimişi în judecată premierul Victor Ponta şi senatorul Dan Şov. Potrivit corespondentului Mediafax, în cazul primului ministrul a fost respinsă cererea procurorilor DNA de începere a urmăririi penale pentru această faptă, spun surse judiciare

  • victor ponta

    Joi, 17 septembrie, premierul Victor Ponta (42 de ani) a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Acesta este acuzat pentru nu mai puțin de 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

  • Premierul Victor Ponta s-a prezentat, marţi, la DNA. Şeful Guvernului a stat 10 minute în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, declarând că a venit să depună un document important la dosar, dar susţine că nu a fost primit de procuror.