Ponta, cu zâmbetul pe buze după cea mai grea zi

Ultima actualizare:
Conducerea PSD  a decis să-l susţină  în continuare  pe Victor Ponta
Conducerea PSD a decis să-l susţină în continuare pe Victor Ponta

A fost o zi grea, luni, pentru Victor Ponta. A avut loc primul termen în procesul în care este judecat, a participat la şedinţa PSD în care s-a luat în discuţie susţinerea lui ca prim-ministru, iar Opoziţia a depus moţiune de cenzură. Trei hopuri de care, până acum, Ponta a trecut şi a încheiat ziua cu zâmbetul pe buze.

PSD a discutat susţinerea guvernului.

Luni dimineaţă, liderii PSD s-au reunit într-o şedinţă a Comitetului Executiv pentru a decide dacă mai susţin sau nu actualul guvern. La întâlnire a luat parte şi Victor Ponta, care părea foarte încrezător în şansele guvernului. Lucru care, de altfel, a fost şi confirmat la finalul şedinţei. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că s-a „decis susţinerea guvernului. Azi am luat o decizie politică importantă. Nu este uşor, dar nu putem printr-un vot în CEx să ştergem această situaţie, partidul este o instituţie care nu interferează cu justiţia”. La rândul său, Ponta a spus victorios: „Mergem mai departe. E important să avem stabilitate”. Aşadar, primul hop l-a trecut cu brio, nefiind nevoit să-şi dea demisia.

PNL a depus moţiune de cenzură. 

Cel mai mare partid din Opoziţie a depus luni o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta: „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”. O altă problemă pentru premier. Pentru ca această moţiune să treacă este nevoie, însă, de voturi şi din partea celor care susţin PSD. De altfel, preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că „are aşteptări din partea UNPR”. Însă, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, luni, că formaţiunea pe care o conduce susţine în continuare guvernul şi nu va vota moţiunea de cenzură a PNL. Prin urmare, moţiunea nu va fi o problemă pentru Victor Ponta. Ceea ce înseamnă încă un hop trecut.

A început procesul în care e judecat.

Tot luni, la ora 12.00, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a început judecarea procesului în care Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte săvârşite pe când era avocat. Victor Ponta, primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său, nu s-a prezentat luni în faţa judecătorilor, aşa cum a făcut-o senatorul Dan Şova, şi el trimis în judecată sub control judiciar, alături de Ponta. Premierul a spus că nu a mers în instanţă, întrucât „nu am fost citat”. Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul „Turceni-Rovinari”, deoarece, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, a obţinut de la SCA ”Şova şi Asociaţii” 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care, în realitate, nu s-au efectuat.

PNL a depus o moţiune  de cenzură la adresa Guvernului
PNL a depus o moţiune de cenzură la adresa Guvernului

Dan Şova: «Nu-mi dau demisia»

Dan Şova s-a prezentat ieri la primul termen al procesului
Dan Şova s-a prezentat ieri la primul termen al procesului

Senatorul Dan Şova a declarat luni, la ieşirea de la ICCJ, că nu îşi va da demisia şi că a cerut ridicarea controlului juridiciar, potrivit Mediafax. Întrebat dacă are emoţii în privinţa judecării dosarului, Şova a spus că nu are niciun fel de emoţie, pentru că-şi va prezenta argumentele, după care magistratul va lua o decizie în cazul său. Judecătorii au decis luni ca Dan Şova să rămână sub control judiciar şi în continuare nu are voie să ia legătura cu Victor Ponta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net