Polițiștii nu mai dau amenzi începând de astăzi, 12 ianuarie. Sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor

Ultima actualizare:

    Polițiștii, membrii sindicatului Europol, vor da astăzi doar avertismente
Polițiștii, membrii sindicatului Europol, vor da astăzi doar avertismente

Protest fără precedent în rândul polițiștilor din România. Oamenii legii au anunțat că nu mai dau amenzi începând de astăzi, 12 ianuarie, ci doar avertismente. Aceștia sunt nnemulțumiți de măsura Guvernului de a îngheța salariile în 2021.

Polițiștii, membri ai sindicatului Europol, au început de astăzi acțiunile de protest față de înghețarea salariilor în 2021. Este prima zi în care nu vor mai da amenzi, ci doar avertismente.

De săptămâna viitoare este planificată a doua etapă a acțiunilor de protest – nu vor mai efectua ore suplimentare, iar din 25 ianuarie este programată a treia etapă. Atunci, nu vor mai răspunde decât la urgențele semnalate la 112.

Sindicaliștii de la Europol: ”Nu mai suntem dispuși să acceptăm să fim sacrificații de serviciu”

”De zece ani suntem purtați cu zăhărelul când vine vorba de o salarizare echitabilă! Sondajul în rândul polițiștilor demonstrează că nu mai suntem dispuși să acceptăm să fim sacrificații de serviciu! Din 11 ianuarie începem cu prima formă de protest. Fără bani din amenzi la bugetele locale, doar avertismente! Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanența iar activitățile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuții în fișa postului nu le mai îndeplinim. Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112”, au anunțat cei de la sindicatul Europol, pe pagina de Facebook.

Polițiștii, supărați că medicii primesc bani pentru vaccinare

Liderul sindicatului Cosmin Andreica s-a arătat indignat de faptul că alte categorii bugetare sunt bonusate.

”Cine a spus că nu sunt bani?! Același Cîțu care acum adoptă OUG pentru ca personalul medical să primească 100 lei pentru a-i recompensa că "racolează" cât mai multe persoane care să se vaccineze?!  E ca și cum polițiștii ar primi bonusuri că aplică amenzi, când deja primesc oricum salariu pentru același lucru. E clar! Singura noastră șansă de a compensa înghețarea salarială este să ne luăm și noi prietenii, vecinii, rudele, să îi ducem de mânuță la cabinete și să împărțim "bonusul" cu medicii și asistentele. Am râde dacă nu ar fi de plâns, dar e clar că dacă nu vom reacționa pentru ca Legea salarizării să fie respectată, vom rămâne din nou "cenușăresele" sistemului, asta ca să nu spunem fraierii sistemului!”, a transmis polițistul.

Salariile bugetarilor, înghețate în 2021

Acțiuni de protest au anunțat și cei din Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual: manifestații în stradă și 40.000 de acțiuni în toate instanțele din țară.

La finalul anului trecut, Guvernul Cîțu a adoptat o ordonanță de urgență prin care salariile şi sporurile bugetarilor au fost înghețate la nivelul din 2020.

Citește și: 

Cu cât va crește salariul minim din 2021. Guvernul are două variante, dar patronii se opun

Cu cât au crescut pensiile și salariile în 2020 și ce ne pregătesc guvernanții pentru anul viitor 

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net