Poftiți la bucate tradiționale! Este târg în curtea Ministerului Agriculturii

ministrul-agriculturii-14-produse-traditionale-romanesti.jpg

targ craciun produse traditionale ministerul agriculturii
Ăn perioada 19 - 23 decembrie 2019, în curtea Ministerului Agriculturii este Târg de Crăciun. Va fi o expoziție cu vânzare de produse tradiționale românești
FOTO: Click!

În pragul Sărbătorilor de iarnă, în perioada 19 - 23 decembrie 2019, Ministerul Agriculturii organizează un Târg de Crăciun. Va fi o expoziție cu vânzare de produse tradiționale românești, la care sunt invitați toți cei care vor să redescopere tradiția bucatelor specifice Crăciunului.

Nu ratați târgul din curtea Ministerului Agriculturii care se deschide joi, 19 decembrie și ține până luni, 23 decembrie. Veți putea cumpăra preparate tradiționale, produse obținute conform unor rețete consacrate atestate de Ministerul Agriculturii.

Expoziția este cu vânzare, cu preț de producător, și va oferi și alte produse alimentare din Maramureș, Moldova, Transilvania, Muntenia, Oltenia, Dobrogea.

Este târg în curtea Ministerului Agriculturii

Puteți să faceți cumpărături pentru mesele festive de Crăciun și Revelion. Veți găsi produse din carne de porc, dar și cozonaci, brânzeturi sau vinuri pregătite și expuse de peste 30 producători din județele: Alba, Argeș, Arad, Brașov, Bihor, Botoșani, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Poftiți la bucate tradiționale!

Veți avea de ales dintre: caltaboș, tobă de casă, lebăr, cârnați de porc proaspeți și afumați, slănină afumată, jumări, jambon afumat, mușchi afumat, pastramă de porc, sloi/tocan de oaie și mititei), al produselor din lapte (brânză, smântână, cașcaval, telemea, urdă, brânză de burduf în coajă de brad și în membrană naturală, caș, cașcaval Rucăr și cașcaval Dalia etc.), al produselor din pește (batog de crap argintiu și de somn, pastramă de crap argintiu și de somn, sardeluțe, scrumbie marinată, zacuscă cu pește etc.), al produselor de panificație și patiserie (cozonaci, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu brânză etc.), al siropurilor, gemurilor sau dulcețurilor de fructe, al diferitelor sortimente de zacuscă, uleiuri aromate, cosmetice naturale și altele.

Produsele românești renumite și protejate în UE, precum cârnații de Pleșcoi, telemeaua de Sibiu, scrumbia de Dunăre afumată, și telemeaua de Ibănești.

De asemenea, veți găsi plăcintă dobrogeană, salata cu icre de știucă Tulcea și salată tradițională cu icre de crap. La eveniment vor fi prezenți și producători de fructe, de miere (polen, faguri, propolis) precum și producători de palincă şi de diferite sortimente de vin de origine controlată.

Programul târgului de Crăciun, de la Ministerul Agriculturii

Ministrul agriculturii Nechita-Adrian Oros va deschide oficial evenimentul, joi 19 decembrie, la ora 11.00.

Programul de vizitare al târgului este între orele 8.00 – 18.00, iar în ultima zi, 23 decembrie, producătorii vă așteaptă până la ora 16.00.

Citește și:

Şi scrumbia afumată e marcă înregistrată

Ei fac dulceață de lapte. Au clienţi din toată România

Loading...

Citește și

  • Ministerul Agriculturii a început controale în toată țara și a constatat că în 40% din aceste locuri se vând produse cu brânză fără pic de lapte.

    Știați că cele mai multe patiserii, cofetării, pizzerii, restaurante și magazine alimentare vând brânză din prafuri și chimicale? Ministerul Agriculturii a început controale în toată țara și a constatat că în 40% din aceste locuri se vând produse cu brânză fără pic de lapte. Cum deosebiți brânza din lapte de cea făcută din prafuri și chimicale?

  • Mariana Muraru este chef  bucătar de 29 de ani și face cozonaci de 20 de ani

    Mariana Muraru, maestru bucătar, ne-a spus cum face cozonacii atât de pufoși și de aromați. ”Regina cozonacilor” ne-a împărtășit secretele descoperite de ea în 29 de ani în bucătărie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1