Pliante antivaccinare distribuite în cutiile poştale

Ultima actualizare:

Pliante antivaccinare care conţin informaţii false, de tipul „vaccinul ROR conţine celule de fetuşi avortaţi”, vaccinarea îţi poate distruge copilul pentru întreaga viaţă” sau „pesticide în vaccinuri”, au fost distribuite în ultimele zile în cutiile poştale ale bucureştenilor.

Cazul a fost semnalat de către deputatul Pro România Gabriela Podaşcă, scrie adevarul.ro.  Ministerul Sănătăţii a anunţat că se delimitează ferm de această campanie de dezinformare şi manipulare referitoare la ineficienţa şi riscurile vaccinării. “Facem menţiunea că autorii campaniei iniţiate împotriva vaccinării utilizează fără aprobarea Ministerului Sănătăţii sau al partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei precum însemnele oficiale ale insituţiilor partenere, iar materialele conţin informaţii false care pot induce în eroare părinţii şi pot pune în pericol sănătatea populaţiei”, se arată într-un comunicat de presă. 

“Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei responsabili să răspundă pentru faptele lor ce pun în pericol sănătatea publică”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. Mai mult, materialele folosesc, în mod fraudulos, siglele Ministerului Sănătăţii, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF. În România a fost declarată, în septembrie 2016, epidemie de rujeolă, fiind înregistrate până acum 15.109 cazuri. De asemenea, proiectul legii vaccinării stă blocat de un an în Parlament, în plină epidemie de rujeolă soldată cu 59 de morţi (cea mai gravă din Europa), arată hotnews.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net