Piteşti: Salariaţii de la Arpechim ameninţă să ocupe A 1

Peste 300 de salariaţi ai Diviziei Petrochmice Bradu de lângă Piteşti, aparţinând Oltchim, protestează, marţi dimineaţă, în faţa sediului unităţii şi ameninţă să ocupe Autostrada Bucureşti-Piteşti, nemulţumiţi de disponibilizările anunţate, transmite corespondentul Mediafax.

Protestatarii reclamă că nu au primit ultimul salariu şi că nu li s-a comunicat numărul celor care vor pleca în şomaj.

"Am înţeles că vor fi daţi afară 360 de angajaţi, dintre care doar şapte îndeplinesc condiţiile de pensionare, iar noua organigramă prevede doar 204 locuri. Ieri (luni-n.r.), timp de câteva ore, liderii de sindicat au discutat pe această temă pentru că nu sunt respectate articole din contractul colectiv de muncă şi nici nu s-au transmis criteriile care stau la baza disponibilizărilor", a afirmat unul dintre protestatari.

La rândul său, vicepreşedintele Sindicatului "Unirea" din cadrul Diviziei Petrochimice Bradu, Marian Radu, spune că oamenii vor recurge la forme mai dure de protest.
"Situaţia este dramatică şi nu ştim ce reacţie vor avea oamenii. Se discută despre plăţile compensatorii, dar nu ştim de unde se vor da banii. Probabil că salariaţii vor bloca autostrada ", a declarat vicepreşedintele Sindicatului "Unirea" din cadrul Diviziei Petrochimice Bradu.

Divizia Petrochimică Bradu de lângă Piteşti aparţine societăţii Oltchim de peste trei ani, fiind preluată de la OMV Petrom.

Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a anunţat că 900 de salariaţi de la Oltchim vor fi concediaţi începând cu această săptămână, dintre care 600 de la Râmnicu Vâlcea şi 300 de la Divizia Petrochimică Bradu


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1