Pilotul prins băut, «iertat» de judecători

Ultima actualizare:
Radu Cristea  a rămas cu licenţa de zbor în buzunar
Radu Cristea a rămas cu licenţa de zbor în buzunar

Pedeapsă blândă a justiţiei britanice pentru pilotul român care a urcat băut la manşa unui avion de pasageri. Radu Cristea a fost împiedicat în ultimul moment să zboare de la Londra la Bucureşti cu 30 de oameni la bord. După două luni de anchetă, timp în care a stat la sol, pilotul român a primit trei luni de închisoare cu suspendare.

A avut noroc, căci i s-ar fi putut încheia cariera brusc. Potrivit Daily Mail, judecătorul ar fi ţinut cont şi de faptul că, dacă l-ar fi băgat la închisoare pe pilot, acesta risca să-şi piardă slujba. Chiar şi aşa, cu această decizie în buzunar, Radu Cristea (38 de ani) nu este sigur că se va întoarce să piloteze sub egida Tarom. Rămâne la latitudinea companiei dacă îl va menţine sau nu în funcţie.

Aşa ar fi pilotat Radu Cristea aeronava Airbus, dacă ar fi fost lăsat


    Radu Cristea  a rămas cu licenţa de zbor în buzunar
Radu Cristea a rămas cu licenţa de zbor în buzunar

"Nu ştim deocamdată ce măsuri se vor lua, pentru că Tarom nu a primit nici un document oficial privind acest caz", ne-a declarat Paula Călăraşu, purtător de cuvânt al companiei. Judecătorii au mai decis ca activitatea pilotului să fie monitorizată timp de un an şi acesta să plătească 300 de lire sterline drept cheltuieli de judecată

. A contat foarte mult pentru anchetatorii britanici faptul că Radu Cristea şi-a început cariera la numai 16 ani, trecând de la planoare, la avioane de acrobaţie şi, la final, la avioane de linie.

La începutul lunii februarie, Cristea a fost prins băut în momentul în care se pregătea să urce la manşa unui avion de pasageri Airbus 318 de pe aeroportul Heathrow. În urma unui control de rutină, s-a demonstrat că avea o alcoolemie de patru ori mai mare decât limita legală admisă de 0,2 la mie. Interogat, ulterior, de poliţie, Radu Cristea a declarat că, în seara precedentă, a băut trei pahare mari de vin, fără să mănânce, înainte de a se culca şi nu şi-a dat seama că nu ar fi trebuit să piloteze avionul a doua zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net