Petreceri care s-au terminat cu Poliția la ușă! Oamenii legii au dat peste 4.600 de amenzi, în 24 de ore

petreceri.jpg

Mulți petrecăreți au fost amendați sâmbătă seară, pentru că au încălcat legea
Mulți petrecăreți au fost amendați sâmbătă seară, pentru că au încălcat legea

Românii au uitat că este pendemie, astfel că la fiecare sfârșit de săptămână mulți se strâng ca să petreacă. Doar că unii dintre ei se trezesc în toiul distracției cu Poliția la ușă. La fel s-a întâmplat și sâmbătă seară când oamenii legii au dat peste 4.600 de amenzi.

Peste 6.000 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 838 de acțiuni.

politisti-amenzi-petrecere-herastrau.jpg

Polițiștii și jandarmii au pus capăt multor petreceri private
Polițiștii și jandarmii au pus capăt multor petreceri private

Cu toții au verificat modul în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național. Au făcut nu mai puțin de 65.349 de controale, pentru a se asigura că se respectă măsurile şi interdicţiile impuse. Și au găsit destule nereguli.

În urma acțiunilor punctuale de control, au aplicat 4.696 de amenzi, în valoare de 940.055 de lei.

Petreceri care s-au terminat cu Poliția la ușă! Oamenii legii au dat peste 4.600 de amezi, în 24 de ore

Iată câteva exemple!

  • În seara de 23 ianuarie, poliţiştii din Dolj au fost sesizați, prin ,,Telverde”, cu privire la faptul că, în incinta unui restaurant din Craiova, este organizată o petrecere. Omaneii legii au găsit la fața locului 55 de persoane care participau la o logodnă. Toți petrecăreții au fost amendați cu 17.500 de lei. Totodată, organizatorul evenimentului a fost sancționat cu 3.000 de lei, iar administratorul localului, cu 4.000 de lei;  
  • Tot sâmbătă seara, cinci localuri din Parcul Herăstrău au fost amendate cu 20.000 de lei, din cauza faptului că nu respectau măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea Covid-19;
  • O petrecere privată cu 20 de inși s-a terminat la fel de urât, tot în Capitală. Polițiștii Secției 9 au dat 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.000 de lei, iar pe numele organizatorilor  a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor;
  • În cursul serii trecute, polițiștii din Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui restaurant din zona Sântuhalm, se desfășura un eveniment privat. La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție din cadrul Poliției Municipiului Deva și Poliției Orașului Simeria, însoțiți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au identificat toate cele 65 de persoane participante la acest eveniment privat. Atât invitații, cât și administratorul localului, urmează să fie amendați;

Sunt interzise petrecerile din cauza pandemiei de coronavirus

În această perioadă, este interzisă organizarea  de evenimente private (nunți,  botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise  (saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente etc).

De luni, de la ora 00.00, vor fi mai relaxate măsurile, dar nu vor fi permise petrecerile.

Se deschid restaurantele, cafenelele, la 30% din capacitate, doar între orele 6.00- 21.00, iar clienții vor fi obligați să poarte masca de protecție atunci când se ridică de la masă. În plus, dansul rămâne interzis.

Accesul publicului în sălile de spectacol permis tot în limita a 30% din locuri. Măsura e valabilă şi pentru sălile de jocuri.

 

Citește și: 

Prefectul Capitalei: ”Vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive”. Când se redeschid restaurantele

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1