Peste 8.700 de turişti țepuiți de patronul Omnia, care s-a sinucis

g18-actu-7-2col.jpg

47 de turişti sunt blocaţi în Asia

Sinuciderea patronului agenţiei Omnia, George Negru, a lăsat mii de turişti fără vacanţele plătite. Se pare că omul de afaceri avea mari probleme financiare. Peste 240 de turişti români au fost păcăliţi de agenţia Omnia Turism şi acum au rămas blocaţi prin diverse ţări ale lumii.

Oamenii şi-au plătit integral vacanţele, suma totală fiind de peste 430.000 €, dar s-au trezit că agenţia nu a trimis banii către hoteluri şi companii aeriene.

E cazul a 47 de turişti, care au plecat din ţară pe 9 octombrie, într-un tur de trei săptămâni în Thailanda, Malaezia şi Singapore.

Alt grup, de 39 de persoane, ajunsese în 15 octombrie în staţiunea egipteană Hurghada, prin intermediul Omnia Turism, au constatat că nu aveau plătită cazarea şi ar putea fi repatriate cu un avion charter pus la dispoziţie de agenţia Christian Tour.

Alin Burcea, președintele ANAT, a anuţat că asociaţia se va ocupa şi de aducerea în ţară a turiştilor aflaţi în Thailanda. Mircea Dobre, ministrul turismului, a făcut ieri un apel către românii care au cumpărat deja pachete turistice de la Omnia Turism să nu mai plece, scrie digi24.ro.

g28-actu-6-15col-60-george.jpg

† George Negru s-a aruncat de la etajul 9

Alţi 8.500 de turiști cumpăraseră deja pachete de vacanţă pentru 2018, în valoare de 7,4 milioane €. Aceştia sunt îndrumați să depună dosarul de despăgubire la societatea de asigurări cu care avea contract agenția, și anume Omniasig (adresa: Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, București).

Dosarul trebuie să conțină corespondența purtată cu agenția din care reiese că nu se efectuează vacanța, contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, copii ale documentelor de plată a vacanței, informează ANAT.

Loading...