Pericolul vital a trecut pentru cei şapte bebeluşi de la «Marie Curie»

bebeluri-curie-.jpg

Dr. Mihaela Bălgrădean spune că nici un copil nu mai este intubat

Veşti îmbucurătoare de la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, unde sunt internaţi cei şapte bebeluşi cu sindrom hemolitic-uremic.

Şeful secţiei Nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean, a declarat, vineri (19 februarie), că, în prezent, trei bebeluşi sunt internaţi la Terapie Intensivă, iar patru, la Nefrologie. „Nici unul nu mai este intubat. Putem spune că pericolul imediat, deci pericolul vital, a trecut pentru toţi”, a mai precizat medicul.

Potrivit acesteia, mai sunt dializaţi peritoneal cinci copii, trei de la Terapie intensivă şi doi de la Nefrologie. În ceea ce priveşte următoarele externări, dr. Bălgrădean a spus că acestea se vor face pe etape, întrucât tratamentul în această boală îşi are un anume curs.

„Primul pas se leagă de întreruperea dializei. După care noi urmărim dacă aceşti copii urinează suficient pentru a scoate şi sondele urinare cu care noi monitorizăm cantitatea de urină şi acest lucru poate să dureze una sau două zile. În acelaşi timp, urmărim dacă ei se hrănesc suficient pe cale orală, deci dacă putem să îi încredinţăm familiilor. După aceea trebuie suprimată medicaţia pe care o primesc”, a explicat medicul.

Până în prezent, 12 bebeluşi din judeţul Argeş au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic, o boală provocată de bacteria E. coli şi care produce insuficienţă renală acută, anemie şi o scădere a trombocitelor, celulele care ajută la coagularea sângelui. Trei dintre copii au decedat.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1