Pensionarea, simplificată de la 1 ianuarie

Ultima actualizare:

    Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a emis un ordin prin care angajaţii Caselor de Pensii vor avea acces la baza de date din REVISAL
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a emis un ordin prin care angajaţii Caselor de Pensii vor avea acces la baza de date din REVISAL

Gata cu plimbatul hârtiilor de la o instituţie la alta! Cel puţin aşa promite ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a anunţat simplificarea procedurilor pentru ieşirea la pensie. De la 1 ianuarie, angajaţii Caselor de Pensii vor avea acces la baza de date care cuprinde toţi angajaţii din România şi perioadele în care au muncit aceştia.

Potrivit ministrului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi Casa Naţională de Pensii (CNPP) vor avea, din 1 ianuarie, acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România, gestionată de Inspecţia Muncii, scrie adevarul.ro. „Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, indemnizaţie, pensie, ajutor de şomaj să meargă personal după diferite adeverinţe sau să aştepte ca o instituţie să îi comunice alteia diferite informaţii”, a scris ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook. Toate instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii vor lua, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situaţia solicitantului, direct din REVISAL, a adăugat Violeta Alexandru.

Recent, ministrul Muncii susţinea că pensionarii sunt trataţi cu aroganţă şi cu lipsă de respect de angajaţii Caselor de Pensii, existând vârstnici care aşteaptă şi până la 5 luni pensia. „Am primit semnale că sunt întârzieri foarte mari. Legea prevede foarte clar un termen de 45 de zile de la înregistrarea dosarului până la emiterea deciziei şi până la efectuarea plăţii, dar aceste 45 de zile sunt cu mult depăşite. Problema este că pensionarului nu i se explică de ce apar aceste întârzieri şi nici nu are o siguranţă cu privire la termenul maxim în care i se va răspunde şi i se va procesa dosarul respectiv şi i se va calcula şi efectua plata pensiei respective. În multe situaţii sunt trataţi cu aroganţă, în sensul în care oamenii nu primesc alt răspuns decât «Dacă nu vă convine, să ne daţi în judecată!», ceea ce denotă o atitudine arogantă şi implicit o lipsă de respect faţă de om”, a spus Violeta Alexandru. Aceasta s-a arătat extrem de dezamăgită de atitudinea angajaţilor din sistemul de pensii şi a promis că va simplifica procedurile şi se va concentra pe eficientizarea activităţii directe a angajaţilor Caselor de Pensii în relaţia cu pensionarii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net