Pedeapsă maximă pentru torționarul comunist Alexandru Vișinescu

alexandruvisinescucondamnat.jpg

alexandru visinescu tortionar comunist condamnat
Procurorii au cerut închisoare pe viață pentru Alexandru Vișinescu
Foto: adevarul.ro

Procurorul a susținut, marți (14 iulie), în fața judecătorilor, pledoaria finală a procesului în care este judecat torționarul Alexandru Vișinescu (90 de ani), iar pedeapsa care se impune este închisoarea pe viață. Având în vedere că acuzatul are peste 65 de ani, pedeapsa maximă care poarte fi aplicată, în acest caz, este de 25 de ani de închisoare.

Ședința de judecată care a avut loc marți (14 iulie) ar trebui să fie ultima din procesul fostului torționar. Procurorul a susținut că, pentru acuzațiile care i se aduc lui Alexandru Vișinescu, de crime împotriva umanității, pedeapsa care s-ar impune, în mod normal, ar fi închisoare pe viață. Procurorii mai cer și interzicerea tuturor drepturilor lui Vișinescu pe o durată de 25 de ani, potrivit Digi24.

Procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au trimis în judecată pe fostul torționar pentru infracțiuni contra umanității, în dosarul care are ca obiect sesizarea formulată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Procesul lui Alexandru Vișinescu a început la 24 septembrie 2014. Potrivit procurorilor, în perioada 1956-1963, acesta, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat „a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic”.

Loading...
 
 

Citește și