Părintele Casian, după Colectiv: „Eu vă-ntreb câte avorturi aveţi?”

casian.jpg

parintele casian calugar scandal colectiv
Părintele şi-a ieşit din fire şi a pus o întrebare halucinantă unei invitate
foto: captură Antena Stars

Tragedia de la Colectiv a iscat adevărate controverse între biserică şi oamenii de rând. În timp ce aceştia din urmă au aprins mii de lumânări în memoria celor 32 de tineri care şi-au pierdut viaţa după incendiul de vineri noapte (30 octombrie), nici o faţă bisericească nu a fost văzută timp de patru zile la clubul unde s-a întâmplat nenorocirea.

Tinerii care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului au sensiblizat o ţară întreagă. În timp ce milioane de români îi plâng, au fost şi voci care i-au acuzat că l-au invocat pe Satana şi că şi-au căutat moartea într-un club blestemat, unde se strângeau vrăjitoare. Invitat la Antena Stars, părintele Costică Casian a intrat în platou cu lecţia bine învăţată.

Reprezentantul Bisericii a susţinut că preoţii nu sunt de acord cu muzica rock şi mai ales cu rock-ul satanist, încercând asfel să ofere o explicaţie pentru că la locul tragediei nici un preot nu a oficiat vreo slujbă timp de patru zile. Abia marţi, după ce părintele Constantin Stoica a declara cu o zi în urmă că preoţii nu aveau cum să se ducă acolo neinvitaţi, şi-a făcut apariţia, în jurul orei 11.00, un sobor de trei preoţi. Luat la bani mărunţi, pe aceeaşi temă, părintele Casian şi-a ieşit din fire şi, după ce le-a citit celor prezenţi faptul că liderii mai multor trupe rock l-au invocat pe Satana în cântecele şi în convingerile lor, s-a luat la ceartă cu o invitată.

slujba_colectiv_preoti.jpg

slujba colectiv preoti
Trei preoţi au mers marţi, 3 noiembrie, la clubul Colectiv pentru a ţine o slujbă
Captură Antena Stars

„Eu nu sunt duhovnic. Sunt călugărul Costică Casian. M-am întors în mănăstire de 13 ani”, a susţinut părintele. Când i s-a amintit că a fost căsătorit cu ani în urmă, tensiunea a atins cote maxime, iar părintele a avut o replică ce i-a lăsat mască pe cei prezenţi în studio. „Dacă vă întreb şi eu câte avortui aveţi, sunt sigur că nu vă mai amintiţi”, a spus el, simţindu-se judecat, şi îndepărtându-se de la discuţia despre tragedia din Colectiv.

Părintele Casian, acuzat că pătează numele Bisericii

Înainte de producerea incendiului care a provocat moartea de 32 de persoane, Părintele Casian era acuzat că pătează numele Bisericii. Constantin Stroe, pe numele lui real, a făcut declaraţii de-a dreptul şocante despre trecutul lui încercând să convingă că a făcut parte din Biserică.

„Am 17 de ani de mânăstire. Am intrat în călugărie la vârsta de 27 de ani. Când am fost gonit din biserică, abia atunci m-a căsătorit. Am fost alungat de 7 ori din Mânăstirea Sihăstria. Nu am făcut facultate, am făcut 10 clase, apoi m-am făcut sculer matriţer. După care am plecat la părintele Cleopa, la Sihăstrie. Am fost internat cu forţa la Socola, pentru că am avut o depresie mai accentuată”, a povestit Părintele Casian, pentru Antena Stars.

Loading...
 
 

Citește și

  • colectiv lumanari omagiu oameni

    La patru zile de la incendiul din clubul Colectiv în urma căruia şi-au pierdut viaţa 32 de tineri, un sobor de preoţi a venit marţi dimineaţă la locul tragediei pentru a oficia o slujbă. Ceremonia religioasă vine în contextul în care în ultimele zile, oficialii Patriarhiei au fost acuzaţi că nu au trecut să aprindă o lumânare şi nici să se roage pentru tinerii care şi-au pierdut viaţa.

  • incendiu colectiv

    Din păcate, o altă persoană a decedat marţi (3 noiembrie), în urma rănilor suferite. Pacienta era internată la Spitalul Sf. Pantelimon şi avea arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului şi arsuri ale căilor respiratorii. Noul bilanţ al incendiului din Club Colectiv arată în felul următor: 32 de morţi şi aproximativ 140 de răniţi, dintre care apoape 90 sunt în stare foarte gravă.

  • Procurorii au stabilit cauzele oficiale are incendiului de vineri seara (30 octombrie), din Clubul Colectiv, în urma căruia au murit 32 de oameni, iar aproximativ 130 sunt încă internaţi.

  • Tragedia de vineri seară (30 octombrie) din clubul Colectiv a îndoliat o ţară întreagă. Toată lumea s-a implicat, mai puţin preoţii, care nu au venit să aprindă o lumânare pentru victime. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, a mărturisit pentru B1TV că preotul nu merge neinvitat să ţină slujbe oriunde. Declaraţia acestuia vine în contextul tragediei din clubul Colectiv, în care, până în prezent, 31 de tineri şi-au pierdut viaţa.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1