Pacient din Neamț, transferat la Iași fără degetul amputat, după ce asistenta a uitat să-l ia

Ultima actualizare:

    Ambulanţa a plecat în trombă spre  Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi
Ambulanţa a plecat în trombă spre Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi

Situaţie neverosimilă în Moldova! Un pacient din Neamţ, în vârstă de 54 de ani, a suferit un accident de muncă, în urma căruia i-a fost amputat degetul inelar. El a fost transportat de urgenţă, de la Roman la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi, pentru a-i fi ataşat chirurgical degetul tăiat. Numai că asistenta a uitat recipientul cu gheaţă în care se afla organul amputat!

Ghinionist! Un lucrător din Neamţ a suferit un accident de muncă, în urma căruia prezenta o plagă palmară cu secţionarea degetului inelar şi o secţiune de tendon. În vârstă de 54 de ani, pacientul a fost dus marţi la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, unde s-a decis transferarea sa la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, Secţia de Chirurgie plastică, pentru replantarea degetului inelar, scrie ziaruldeiasi.ro. La ora 9.50, el a fost urcat în ambulanţă, care a pornit în trombă spre capitala Moldovei. În graba plecării, asistenta medicală de pe Salvare a uitat însă recipientul cu gheaţă în care se afla organul amputat. La aproximativ 10 minute după ce ambulanţa cu pacientul a plecat de la spitalul din Roman, un asistent medical din Centrul de Primiri Urgenţe a sesizat că nu a fost preluat şi recipientul în care se afla degetul amputat. „Deşi a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheaţă, asistenta de pe ambulanţă a omis să îl preia”, a declarat Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal  din Roman. 

După zece minute de la plecarea ambulanţei, un asistent medical din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a observat recipientul în care se afla degetul amputat. La ora 10.10 a fost solicitată imediat o altă ambulanţă, iar degetul amputat a fost preluat, la ora 10.30, pentru a fi dus la Iaşi. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ nu a prezentat, deocamdată, nici un punct de vedere cu privire la acest incident.

«Nu era posibilă replantarea»

În cele din urmă, cele două ambulanţe s-au întâlnit pe traseu şi recipientul cu gheaţă a fost preluat de ambulanţa în care se afla pacientul. Potrivit medicilor de la Chirurgie Plastică, leziunile pacientului nu făceau posibilă replantarea degetului. În cursul evaluării s-a constatat că segmentul era devitalizat şi prezenta leziuni incompatibile cu activitatea de replantare, scrie ziarpiatraneamt.ro.

“Tipul de traumatism a fost atât de complex încât nu era posibilă replantarea. Nu exista posibilitatea refacerii axului vascular, axului nervos, a elementelor osoase şi musculo-tendinoase”, a explicat Diana Cimpoeşu, medic şef la UPU – SMURD Iaşi. Cu toate acestea, din declaraţiile medicilor de la Iaşi reiese că, pe lângă incidentul creat de asistentă, au fost probleme şi în conservarea corectă a acestuia pe traseu. Speranţa bărbatului din Neamţ rămâne acum transplantul unui deget de la picior, pentru a-şi putea recăpăta mobilitatea mâinii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net