(P) Onţanu, cel mai bun primar la reabilitarea termică a blocurilor, conform Money Channel

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Neculai Onţanu este primarul care a avut cele mai bune rezultate la nivel naţional cu planul de reabilitare termică a blocurilor, parte a  Programului Local Multianual privind creşterea performanţei energetice. Concluzia reiese dintr-o analiză a postului de televiziune Money Channel care i-a înmânat primarului Onţanu premiul pentru cel mai ambiţios program de reabilitare termică.

Conform datelor statistice, Sectorul 2 se plasează pe primul loc în ţară la reabilitări termice, cu cele aproape 20.000 de apartamente la care lucrările au fost finalizate sau se află în stadii avansate de execuţie.

Beneficiile reabilitărilor realizate în Sectorul 2 al Capitalei au fost confirmate de către auditorii energetici. Astfel, eficienţa termică a crescut semnificativ, confortul locatarilor este vizibil îmbunătăţit, iar facturile la întreţinere au scăzut cu până la 40%.

Programul de reabilitare termică demarat de administraţia locală a Sectorului 2 este gratuit pentru locuitorii din sector, costurile fiind subvenţionate integral de către primăria administrată de Neculai Onţanu. Popularitatea programului de reabilitare termică este confiormată de numărul mare de asociaţii de proprietari care şi-au înscris blocurile pe lista de aşteptare pentru reabilitare.

Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, promite că toate blocurile înscrise în program vor fi reabilitate termic până în 2013. Astfel, începând cu luna mai urmează să intre în reabilitare 245 de blocuri, pentru alte aproape 600 fiind demarate procedurile de licitație pentru expertiza tehnică și auditul energetic, urmând ca lucrările efective să demareze începând cu jumătatea lunii august.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5