Opt reţinuţi în dosarul mitei oferite firmele de pompe funebre pentru a face rost de "marfă"

Ultima actualizare:

Procurorul Corina Paraschivescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a precizat pentru Mediafax că au fost puse sub învinuire 26 de persoane, între care zece poliţişti, un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), trei reprezentanţi ai unor firme de pompe funebre, precum şi personal medical. În total au fost ridicate şi anchetate 50 de persoane.

Pe siteul dollo.ro a fost publicat cazul unei bucureştence care a simţit pe pielea ei în luna iulie a acestui an ce înseamnă "mafia pompelor funebre"."Am venit acasă în jur de ora 18.00 şi am găsit-o pe mama moartă, în somn. Am sunat la 112 neştiind ce să fac iar o doamnă de la celălalt capăt al firului mi-a spus că fiind vineri nu are cum să trimită un medic legist dar m-a sfătuit să verific cu o oglindă dacă moarta mai respiră. Am spus că nu am curaj şi prefer să vină un medic. Tot ce am primit a fost promisiunea ca a doua zi va veni un legist" povestea şocată femeia pentru Dollo.ro.

După câteva minute a sunat însă un bărbat care s-a recomandat "doctor la ambulanţă" şi care s-a oferit să trimită imediat "un băiat" care să facă toate cele trebuincioase (constatare, îmbălsămare, servicii funerare) contra sumei de 2.400 de lei, plătibili imediat. A cerut timp de gândire dar nu a pus bine receptorul în furcă că s-a trezit cu încă un telefon pe acelaşi tipic. Apoi încă unul şi încă unul, în total patru apeluri de la diverşi "doctori de la ambulanţă" care au băieţi pe care îi pot trimite să rezolve problema cu răposatul, bineânţeles în schimbul unor bani daţi pe loc.

Deja buimacă femeia şi-a adus aminte că are pe strada pe care locuia, undeva în sectorul 3 o firmă de pompe funebre. S-a dus să le asculte şi lor oferta şi a scăpat mai ieftin cu 300 de lei. După ce a rezolvat necazul femeia, care acum a emigrat în Marea Britanie a început să-şi pună întrebări la care nu a găsit răspuns.

"De unde ştiau cei de la pompe funebre că eu am un mort în casă când eu am sunat doar la 112. Şi cum de la ei se poate rezolva procedura unei înhumări când oficial nu se poate?" s-a minunat femeia. După ce povestea ei a apărut pe siteul Dollo.ro ea a fost contactată chiar de Raed Arafat, şi-a povestit păţania dar cum pleca din ţară nu a vrut să continue scandalul.

Acesta este unul dintre cele opt cazuri despre care secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat că au stat la baza începerii anchetei în cazul mitei oferite de firmele de pompe funbre pentru a face rost de decedaţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net