Oprescu vrea să tranforme Piaţa Universităţii în loc pentru proteste libere

Ultima actualizare:

    Românii pot avea un loc pentru manifestatii libere, în cazul în care consilierii generali vor aproba acest proiect
Românii pot avea un loc pentru manifestatii libere, în cazul în care consilierii generali vor aproba acest proiect

Piaţa Universităţii să devină loc liber pentru manifestanţii de orice fel, o agora a protestelor fără autorizaţii speciale de la autorităţi. Acesta este ţelul Asociaţiai Pro Democraţia şi al Primăriei Bucureşti, care au decis marţi să elaboreze un proiect de hătărâre, pe care să-l propună consilierilor generali spre aprobare.

Proiectul de transformare a zonei  Piaţa Universităţii-Universitatea de Arhitectură-Teatrul Naţional va fi gata, cel mai probabil, la sfârşitul acestei săptămâni. Iniţiatorii lui spun că vor discuta acest subiect şi cu reprezentanţii revoluţionarilor, legaţi sufleteşte de acest loc public.

„Săptămâna viitoare, proiectul nostru va fi supus votului consilierilor generali pentru că este necesar să fie aprobat de aceştia. După aceea, dacă va fi acordat statutul de Agora, se va discuta şi se va negocia împreună cu reprezentanţii Pieţei Universităţii un regulament în ceea ce priveşte funcţionarea celor două zone ca spaţii de manifestare. În cea de-a treia etapă, va fi organizat un concurs de idei pentru elaborarea unui proiect de agora civică. Sperăm că toate aceste lucruri să pornească destul de repede în aşa fel încât cetăţenii României şi ai Bucureştiului să aibă posibilitatea să se manifeste de acum înainte liber, fără nici un fel de intervenţie a jandarmilor”, a afirmat Cristian Pârvulescu, preşedintele Pro Democraţia.

Primarul Sorin Oprescu a declarat că Municipaltatea „va răspunde favorabil acestui demers”. „Îmi exprim speranţa că, făcând aceste demersuri, deschidem şi mai mult porţile spre consultarea cetăţenilor, exprimarea democratică a dorinţelor lor”, a conchis Oprescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net