Turiștii blocați de viscol în apropierea Vârfului Omu au fost salvați

Ultima actualizare:

    Doi turiști sunt blocați în apropierea Vârfului OmuFoto: Mediafax
Doi turiști sunt blocați în apropierea Vârfului OmuFoto: Mediafax

Doi turişti au rămas blocaţi, vineri seară, 5 ianuarie, în masivul Bucegi, unde viscoleşte şi este ceaţă. Salvamontiştii au plecat pe munte pentru recuperarea lor, iar durata de derulare a operaţiunii este estimată undeva la patru ore, potrivit Mediafax.

UPDATE După trei ore de căutări, turiștii au fost găsiți de echipele de salvamontiști. Cei doi se puteau deplasa singuri și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, un bărbat de 37 de ani din Botoşani şi o femeie au rămas blocaţi vineri după-amiază pe creasta Obârşiei, spre vârful Omu, ei neputând să înainteze. Femeia a început să se simtă rău și este curpinsă de panică. În plus, acuză o stare generală de frig. Pe munte viscoleşte şi este ceaţă iar femeia riscă să intre în hipotermie, în condiţiile în care a început să îi fie frig. G. Haiduc estimează că operaţiunea de recuperare a celor doi va dura aproximativ patru ore. 

“Un bărbat, de 37 de ani, din Botoşani şi o femeie sunt blocaţi pe Creasta Obârşiei spre Vârful Omu. Femeii îi este frig, riscă să intre în hipotermie. Am plecat după ei, estimăm că acţiunea va dura ore bune”, a declarat Haiduc. Conform acestuia, intervenţia este dificilă deoarece pe munte viscoleşte şi este ceaţă, vizibilitatea fiind scăzută. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net