Operaţiile la Spitalul de Copii din Braşov se fac pe mese din 1972

Spitalul Clinic Județean de Copii din Brașov care deservește județele Brașov, Covasna și Harghita, dar și copii din alte județe ale țării, are nevoie urgentă de aparatură nouă, performantă, având în vedere că o mare parte din dotarea spitalului depășește 30 de ani de când este folosită, a declarat joi, într-o conferință de presă, managerul unității medicale, dr. Liviu Munteanu.

El a subliniat că indiferent de cât de bine pregătit este un medic, nu poate să facă nimic fără tehnica pe care ar trebui să o aibă la dispoziție.

"Ca să înțelegeți dimensiunea problemei v-aș ruga să faceți un exercițiu de imaginație. Încercați să vă realizați reportajul cu o cameră video veche de 30 de ani, să transmiteți o știre de pe un telefon cu disc, să nu aveți în dotare laptop, telefon mobil și internet. Sistemul sanitar este acolo, la telefonul cu disc. Noi luptăm călare cu sabia când am avea nevoie de tancuri și rachete. În blocul operator al spitalului avem trei săli de operație, iar în una dintre săli nu am avut masă de operație până în luna ianuarie 2016, când cu ajutorul unui sponsor am putut achiziționa această masă. În altă sală de operație, masa pe care operăm copii în fiecare zi este din anul 1972. Am emoții de fiecare dată că va ceda și că voi deveni vedetă media că mi-a căzut copilul de pe masa de operație. Aici suntem noi și aș putea s-o țin tot așa cu dotarea din acest spital", a explicat dr. Liviu Munteanu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că în anul 2016 Spitalul de Copii nu are computer tomograf, o chestie minimă pentru un spital civilizat. De asemenea, spitalul are nevoie și de instrumentar medical, dar și de o stație de sterilizare performantă.

Spitalul Clinic de Copii Brașov acordă lunar servicii medicale unui număr de aproximativ 900 de copii, care sunt spitalizați mai mult de 48 de ore, precum și altor câteva sute care rămân în spital o zi, fiind vorba de cazuri ușoare.

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1