OMS avertizează: Mezelurile pot provoca apariția cancerului!

mezeluri.jpg

mezeluri cancer oms raport carne
Consumul exagerat de mezeluri este periculos pentru sănătate

Consumul de carne procesată, adică mezeluri, poate provoca apariția unor forme de cancer ale sistemului digestiv, conform unui nou raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citat de Agerpres. Cercetarea mai arată că și consumul de carne roșie este o cauză probabilă a îmbolnăvirilor oncologice.

Agenția internațională pentru studii oncologice, parte a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a plasat carnea procesată, așa cum este cea folosită în crenvurști sau în șuncă, în grupul 1 de risc, alături de tutun, azbest și gazele de eșapament rezultate de la motoarele diesel.

„Pentru o persoană, riscul de îmbolnăvire de cancer colorectal din cauza consumului de carne procesată rămâne redus din punct de vedere statistic, însă acest risc crește odată cu cantitatea de astfel de carne consumată”, a explicat dr. Kurt Straif, conducătorul Programului de monografii derulat în cadrul IARC.

Carnea roșie, categorie în care este inclusă carnea de vită, miel/oaie/berbec și porc, a fost introdusă în grupa de risc 2, fiind clasificată drept „carcinogen probabil”. Pe această listă se mai află substanțe precum glifosatul, un erbicid cancerigen.

Clasificarea cărnii roșii în grupa 2 de risc oncologic reflectă existența unor „dovezi limitate” că poate provoca afecțiuni oncologice.

În cadrul acestui raport, Agenția a identificat, în special, legăturile dintre consumul acestor tipuri de carne și cancerul colorectal, dar au fost observate și asocieri cu cancerele de prostată și pancreas.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1