Olguţa Vasilescu, trimisă în judecată pentru luare de mită şi spălare de bani

Ultima actualizare:

    Lia Olguţa Vasilescu, ministrul muncii
Lia Olguţa Vasilescu, ministrul muncii

Primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, a fost trimisă în judecată în dosarul în care este acuzată de luare de mită şi spălare de bani. În acelaşi dosar vor fi judecaţi, de Tribunalul Bucureşti, Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii nonprofit.

Va fi judecată în stare de libertate

Lia Olguţa Vasilescu va fi judecată, în stare de libertate, pentru patru fapte de luare de mită şi câte două fapte de spălare de bani şi folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, scrie news.ro.

Procurorii DNA i-au mai trimis în judecată, sub control judiciar, pe Radu Cosmin Preda, la data faptelor administrator public al Craiovei, pe care îl acuză de complicitate la luare de mită (două infracţiuni) şi  instigare la spălare de bani, precum şi pe Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii nonprofit, acuazată de aceleaşi infracţiuni.

Ce acuzaţii i se aduc

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări.

“În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei. Procurorii spun că, în cadrul “donaţiilor”, Olguţa Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, “ca urmare a exercitării influenţei sale politice”, suma de 25.000 de euro pentru plata concertului susţinut de un artist strain. Aceşti bani şi alţi 25.000 de euro, a căror provenienţă nu a fost stabilită de anchetatori, ar fi fost daţi în preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat întreaga sumă staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net