Olandezul acuzat că a ucis-o pe fetița din Gura Șuții ar mai fi agresat o fată în Iași, în 2016

Ultima actualizare:
Adriana Mihaela Fieraru a fost răpită și ucisă din fața casei de un cetățean olandez cu antecedente penale
Adriana Mihaela Fieraru a fost răpită și ucisă din fața casei de un cetățean olandez cu antecedente penale

Cazul olandezului acuzat că a abuzat și ucis o fetiță de 11 ani din Gura Șuții (Dâmbovița) se complică. Parchetul General a preluat de la Iași un dosar din 2016 în care se fac cercetări în cazul unei fetițe de 8 ani din Iași agresată sexual de un bărbat, existând speculații că agresorul ar fi chiar Johannes Visscher.

UPDATE Tatăl fetiţei din Horleşti, judeţul Iaşi, care a fost agresată sexual în urmă cu trei ani, susţine și el că agresorul ar fi cetăţeanul olandez implicat în cazul de la Dâmboviţa, tot el afirmând că bărbatul i s-a adresat fetei în limba română. Bărbatul a declarat că şi-a trimis fetiţa la magazinul din sat, situat la 300 de metri distanţă de locuinţă, iar la întoarcerea spre casă copila a fost abordată de un individ care i-a spus că o duce acasă cu maşina.

El a povestit că bărbatul a ademenit-o pe fetiţă în maşină şi i-a dat gumă de mestecat. "Când au ajuns în dreptul porţii de la casă, fetiţa i-a spus să oprească, iar bărbatul a mers mai departe, spunându-i că se mai plimbă un pic cu maşina. A făcut de două ori turul satului pe şosea. Fetiţa ne-a spus că a mângâiat-o pe picior, atât ne-a zis”, a declarat tatăl fetiţei, citat de News.ro.

El a precizat că fata a început să plângă şi să ţipe, iar bărbatul a adus-o apoi până aproape de casă. "I-a vorbit fetei în româneşte. Nu au fost multe cuvinte, probabil că învăţase ceva în română dacă tot a venit aici. Avea cercel la o ureche, exact ca domnul care în aceeaşi ureche are un cercel”, a spus tatăl fetei. Bărbatul a precizat că, imediat după agresiune, au fost date declaraţii la Poliţie, s-a interesat şi Protecţia Copilului, dar că i s-a spus că dosarul a fost trimis la Bucureşti. ”Sunt trei ani de atunci, nu s-a mai întâmplat nimic cu dosarul. Din 2018 nu a mai venit nimeni la noi de la procuratură. Eu cred că este el (cetăţeanul olandez care a ucis-o pe fetiţa din Dâmboviţa - n.r.)”, a declarat jurnaliştilor tatăl fetiţei.

Joi, o publicație locală a prezentat imagini cu suspectul cazului din 2016, iar reprezentanții Poliției Române spun că nu pot confirma la acest moment că este vorba despre cetățeanul olandez și se fac verificări.

Este vorba despre o fetiță care ar fi fost agresată, în 2016. "În iunie 2016, o minoră de 8 ani, din comuna Horlești, a fost de agresată sexual de un bărbat, dosarul a fost preluat de Serviciul de Investigații Criminale, au făcut tot ce se putea face. Dosarul era cu autor necunoscut. În 2018 s-a solicitat ajutorul populației pentru a afla ce s-a întâmplat”, a declarat Beatrice Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Iași, citată de Mediafax.

Presa din Iași a prezentat imagini cu olandezul

Bună Ziua Iași a prezentat joi imagini de pe camere de supraveghere care indică suspectul din 2016. Potrivit sursei citate, între 13 și 16 iunie 2016 olandezul s-ar fi aflat la Iași, de unde a plecat la Viena. El s-ar fi plimbat cu o mașină prin județ, iar în comuna Horlești a abordat o minoră care mergea la magazin, i-ar fi dat o gumă și ar fi dus-o pe un câmp, unde ar fi strâns-o în brațe și ar fi atins-o în părțile intime. În momentul în care fetița s-a speriat și a început să plângă, el ar fi dus-o înapoi în localitate. Acest incident ar fi avut loc pe 15 iunie.Imaginile cu posibilul agresor al fetiței din Iași, care pare a fi olandezul din cazul Dâmbovița, au fost transmise în spațiul public în anul 2018, pentru a cere sprijin din partea populației în identificarea bărbatului, deși dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016."În acest moment polițiștii efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului General pentru documentarea activității infracționale a persoanei care apare în imagini. În anul 2016, în județul Iași a fost înregistrat un dosar penal în care s-au făcut cercetări sub coordonarea unui procuror al Parchetului de le lângă Judecătoria Iași. Au fost desfășurate activități de cercetare penală, dar nu au fost elemente suficiente care să ducă la identificarea persoanei care apare în imagini”, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Fetița din Dâmbovița, răpită pe drumul de la școală acasă

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, 20 septembrie, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.


    Adriana Mihaela Fieraru a fost răpită și ucisă din fața casei de un cetățean olandez cu antecedente penale
Adriana Mihaela Fieraru a fost răpită și ucisă din fața casei de un cetățean olandez cu antecedente penale

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea, iar principalul suspect este cetățeanul olandez Johannes Visscher, în vârstă de 46 de ani, care a plecat sâmbătă din România.

Suspectul a murit luni, 23 septembrie, într-un accident produs în apropierea orașului Escharen din Olanda, după ce mașina în care se afla acesta a intrat în plin într-un camion. Poliția locală spune că ceea ce părea inițial un accident rutier este de fapt o sinucidere.

Citește și:

Înainte de a găsi cadavrul fetiței din Dâmbovița, polițiștii i-au suspectat pe părinți: «Cum să ne omorâm noi copilul nostru?»

Mărturisirile iubitei olandezului care a ucis-o pe fetiţa de 11 ani: «Era un bărbat şarmant»

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net