Cine este cetățeanul olandez, principalul suspect în cazul crimei din Gura Șuții

Ultima actualizare:

    Mihaela Adriana Fieraru a fost ștrangulată cu pantalonașii pe care îi purta, iar trupul a fost atuncat în mărăciniFoto: arhivă personală
Mihaela Adriana Fieraru a fost ștrangulată cu pantalonașii pe care îi purta, iar trupul a fost atuncat în mărăciniFoto: arhivă personală

Un cetățean olandez, cunoscut ca fiind pedofil în Olanda, este principalul suspect în cazul crimei din Gura Șuții, județul Dâmbovița, acolo unde o copilă de numai 11 ani este răpită de pe stradă și ucisă pe un câmp. Criminalul o bate, o violează, o ștrangulează cu pantalonașii pe care copila îi purta, iar apoi pleacă spre București. Iată ce se știe deocamdată despre el!

Adriana Mihaela Fieraru avea 11 ani și era elevă la școala primară din localitatea Gura Șuții, județul Dâmboviță. Copila tocmai intrase în clasa a cinea și părinții i-au dat voie, pentru prima oară, să plece și să se întoarcă singură de la școală. Era fetiță mare, de-acuma!

Vineri, după cursuri, în jurul orei 17.00, fata a pornit, ca de obicei, spre casă. Imaginile sunt înregistrate de camerele de luat vederi amplasate, din loc în loc, pe străzile din mica localitate. La un moment dat, în dreptul fetei care mergea singură pe marginea drumului, apare o mașină neagră, cu numere de București, marca Wolkswagen Tiguan, iar Mihaela se urcă sau este forțată să se urce pe bancheta din dreapta șoferului. De atunci, fetița nu a mai fost văzută în viață. Criminalul, un cetățean de origine olandeză, cunoscut la el în țară ca fiind pedofil, a ucis-o pe un câmp. Copila nu a murit în urma loviturilor primite, au constatat anchetatorii, ci a fost sugrumată cu pantalonașii cu care era îmbrăcată. o pereche de pantalonași roz. Apoi, criminalul a învelit cadavrul fetiței cu un celofan, l-a ascuns în niște tufișuri și l-a lăsat pradă animalelor sălbatice.

Johannres Visscher este născut în anul 1973, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal
Johannres Visscher este născut în anul 1973, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal

Traseul în România al criminalului

Miercuri, 18 septembrie

Cetățeanul de origine olandeză a ajuns cu un avion în România miercuri,18 septembrie, iar de pe Aeropoerul Otopeni închiriază o mașină Wolkswagen Tiguan, de culoare neagră. Tot în aceeași zi, închiriază și un apartament în sectorul 2 al Capitalei.

Vineri, 20 septembrie

Vineri, 20 septembrie, el se îndreaptă la volanul autoturismului  spre Dâmbovița. La ora 17.16 minute, este văzut pe camerele de luat vederi în localitatea Gura Șuții. La ora 18.00 este văzut din nou în localitate. Criminalul petrece în zonă mai bine de jumătate de oră, timp suficient s-o răpească pe copilă de pe stradă, s-o ducă într-o zonă pustie și s-o ucidă. Tot în aceeași zi se întoarce în București.

Sâmbătă, 21 septembrie 

Polițiștii analizează imaginile filmate de camerele de supraveghere, îl identifică pe olandez și reușesc să-l contacteze online. Mai exact, vorbesc cu el pe messengerul de pe Facebook. Trupul fetiței încă nu fusese descoperit. Bărbatul recunoaște că a fost în Gura Șuții, dar susține că nu a întâlnit nici un copil și în nici un caz nu a luat vreo fetiță cu mașina, Apoi, îi întreabă pe polițiști dacă mai au și alte nelămuriri căci el se grăbește, trebuie să plece din țară, la Amsterdam. Anchetatorii îi spun că poate pleca, iar acesta părăsește România, la sîmbătă la prânz, cu o cursă aeriană care decolează de pe Otopeni. Ulterior, contul de Facebook al olandezului nu mai este disponibil, la fel și telefonul acestuia.

Duminică, 22 septembrie

Trupul neînsuflețit al copilei este găsit învelit în celofan și aruncat în niște tufe pe raza localității Gura Șuții.  

În căutarea copilei au fost mobilziate forte extraordinare: 200 de polițiști, drone și elicoptere.

Potrivit primarului din Gura Șuții, familia Mihaelei este o familie de romi. Sunt oameni care mai au și alți copii, șase la număr, și duc o viață destul de grea. Trăiesc din alocațiile celor mici și din ajutorul social. Sunt simpli, cu un trai modest, dar sunt  „cuminți și sociabili”, așa cum a declarat edilul pentru un post de televiziune. 

Criminalul este un pedofil cunoscut în Olanda

În Olanda, tara de origine a bărbatului, acesta este cunoscut ca fiind pedofil și, în mod normal, ar fi trebuit ca numele său să fie înregistrat și să figureze în registrele de la vamă. Cu toate acestea, el a intrat în românia fără ca cineva să-l oprească. La fel a și plecat. Nimeni nu l-a întrebat de sănătate. Acum, anchetatorii pregătesc pe numele său un mandat european de arestare în lipsă, dar se așteaptă și rezultatul analizelor ADN. Mandatul de arestare va fi pus în aplicare de autoritățile din Olanda. 

S-au prelevat probe din mașină și din locuința criminalului

Mașina închiriată de criminal a fost percheziționată de anchetatori, iar acum se află în curtea Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița. Procurorii care se ocupă de caz au prelevat probe ADN. Între timp, în București, au fost descinderi la locuința închiriată de olandez. Aici au fost găsite mai multe prezervative. Anchetatoriiau prelevat și de aici probe ADN care vor fi comparate cu cele prelevate de pe trupul neînsuflețit al copilei. În acest fel, se va stabili exact dacă bărbatul este sau nu adevăratul criminal.

Olandezul este urmărit penal pentru trei fapte

Olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmboviţa este urmărit penal pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Camelia Matei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o persoană a fost pusă sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net