Obligată să trăiască la doi metri de autostradă

v14-casa.jpg

Casa familiei Țăran, “gard în gard” cu șantierul
Fotografii: alba24.ro

Şantierul Autostrăzii Sebeş – Turda a devenit un coșmar pentru locuitorii din zona cartierului Oarda de Sus al orașului Alba Iulia. Crinela Ţăran trăieşte împreună cu familia (soţul, fiica, ginerele şi nepoata în vârstă de un an) la câţiva metri de infernul utilajelor şi al maşinilor de mare tonaj. Membrii familiei Țăran sunt disperați, întrucât zona de siguranţă a autostrăzii, care presupune un zid de beton şi umplutură, va ajunge la doar doi metri de colţul casei lor.

Locuitorii afectaţi nu se opun proiectului, dar nu au înţeles de ce n-au fost expropriaţi, fiind condamnaţi să trăiască toată viaţa lângă viitoarea autostradă.

Statul nu i-a expropriat, ci le-a rupt o bucată din curte, doar atât cât era nevoie pentru a trece pe la ei zidul de sprijin al autostrăzii, adică o suprafaţă de 160 de metri pătraţi. Membrii familiei solicită daune de 235.000 de lei de la statul român pentru afectarea dreptului de proprietate, scrie adevarul.ro.

v24-femeie-medalion.jpg

Crinel Țăran, o femeie disperată

„Avem şi un copil mic în casă (…). Vin utilaje grele, vin compactoarele, care zguduie casa din temelii (…) Noi cerem deja de ani de zile să ne exproprieze şi nu ne ia nimeni în seamă. Ei spun că în zona de protecţie nu sunt obligaţi să ne exproprieze”, se plânge Crinela Ţăran. Femeia spune că familia nu mai poate locui în casa construită cu mare greutate şi care a fost finalizată cu puţin timp înainte de a se anunţa traseul autostrăzii.

 

Loading...