O scară de bloc, distrusă de la un aragaz

CLIIMA20120316_0153_1.jpg

Apartamentul bătrânei era ieri răvăşit în urma exploziei puternice (fotografii: Dan Bistriţeanu)
Citeste tot despre: 

Vineri dimineaţă, ora 5.40. Un şuierat asurzitor urmat de o zdruncinătură puternică şi strigăte de ajutor. Tot blocul M2D2 din cartierul bucureştean Apărătorii Patriei s-a trezit instantaneu. Cinci locuinţe au rămas fără uşi şi geamuri, după ce într-una dintre ele s-a produs o explozie din cauza acumulării de gaze.

Proprietara garsonierei unde a avut loc deflagraţia, o bătrână de 84 de ani, s-a trezit dis de dimineaţă şi, înainte de a deschide uşa de la bucătărie, a aprins o veioză.

În secunda următoare locuinţa a sărit practic în aer. Toate uşile şi geamurile au fost distruse, iar femeia a suferit arsuri superficiale pe braţe, abdomen şi membre şi este internată la Spitalul de Arşi din Capitală.

Scurgerea de gaze de la aragaz îi putea fi fatală femeii

CLIIMA20120316_0154_1.jpg

Apartamentul bătrânei era ieri răvăşit în urma exploziei puternice ()

Ana Bolog a avut puterea să strige după ajutor, mai ales când a văzut flăcările care începuseră să se înteţească. Din fericire, vecinii au sărit repede şi au stins focul înainte să ajungă pompierii.

Şi apartamentul de vizavi a rămas fără uşi şi ferestre, toate au ajuns numai cioburi şi aşchii. Un lemn a lovit-o chiar şi pe Paraschiva Sobaru, locatara acestuia din urmă.

Scara blocului era ieri la prânz o ruină. Reparaţiile au fost suportate de primărie

CLIIMA20120316_0155_1.jpg

Apartamentul bătrânei era ieri răvăşit în urma exploziei puternice ()

"Am crezut că e cutremur. M-am sculat buimacă şi nu ştiam de ce mă doare piciorul. O aşchie era înfiptă în glezna mea dreaptă", ne-a spus Paraschiva, arătându-ne casa plină de cioburi.

Reprezentanţii companiei Distrigaz Sud Reţele, care erau şi ieri după-amiază în blocul afectat de explozie, ne-au spus că, în urma verificărilor, nu au găsit scăpări de gaze pe reţeaua de distribuţie din zonă.

Paraschiva Sobaru (67 de ani), vecina Anei Bolog, a rămas fără ferestre la sufragerie în urma deflagraţiei

CLIIMA20120316_0156_1.jpg

Apartamentul bătrânei era ieri răvăşit în urma exploziei puternice ()

Aceştia ne-au declarat că deflagraţia s-a produs din cauza manevrării necorespunzătoare a aragazului.

Mai exact, proprietara a lăsat deschis un ochi al aragazului, fără flacără, iar gazele acumulate au produs explozia când bătrâna a aprins lumina.

Vecinii păgubiţi au, totuşi, un motiv de bucurie. Ieri, toate uşile apartamentelor afectate au fost schimbate pe cheltuiala Primăriei sectorului 4.

Toate celelalte pagube vor fi suportate tot de autorităţile locale.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1