O femeie a vrut să treacă granița cu 242.000 de euro lipiți pe corp

euro.jpg

euro
Femeia a ascuns 242.000 de euro
foto: arhiva Click!

Poliţiştii de frontieră de la PTF Giurgiu au descoperit, ascunsă pe corpul unei femei, cetăţean român, suma totală de 242.000 de euro. Femeia şi soţul său, cetăţean sirian, au declarat că suma le aparţine, dar nu au putut dovedi proveniența banilor.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, miercuri seară, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat înmatriculat în România, cetăţeanul sirian H.A., în vârstă de 37 de ani, împreună cu soţia sa, cetăţeanul român H.N., în vârstă de 38 de ani.   

În urma unui control amănunţit asupra autoturismului şi persoanelor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă pe corpul femeii, suma totală de 242.000 de euro. 

Femeia a declarat că voia să-și cumpere un apartament în Istanbul

La cercetări, cei doi soţi au declarat că banii le aparţin şi intenţionau să îi folosească pentru achiziţionarea unui apartament în Istanbul, Turcia. Deoarece nu a putut fi justificată legalitatea provenienţei şi destinaţia sumei de bani, aceasta a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră giurgiuveni fac cercetări pentru evaziune fiscală şi "schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri".

Loading...
 
 

Citește și

  • masina tesla la vama giurgiu

    Poliţiştii de frontieră de la vama Giurgiu au depistat doi români care încercau să scoată din ţară două autoturisme Tesla, în valoare totală de 160.000 de euro, căutate de autorităţile din Norvegia.

  • elena udrea copil

    Elena Udrea a renunțat la statutul de refugiat în Costa Rica și s-a întors luni dimineaţă în România, însă a evitat să vină cu o cursă care să o lase la Aeroportului Otopeni. Fostul ministru al Turismului s-a urcat în avion alături de mama şi de fiica sa, în vârstă de 10 luni, iar de la Sofia a venit cu maşina spre Bucureşti.