O femeie din Constanța a fost condamnată la închisoare pentru că și-a abandonat cei patru copii

curtea-de-apel-constanta-tribunalul-constanta-2.jpg

Curtea de Apel Constanța
Curtea de Apel Constanța a condamnat femeia din Babadag care și-a abandonat cei patru copii la un an închisoare
Foto: focuspress.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Un an închisoare pentru că și-a abandonat copiii. Este pedeapsa primită de o constănțeancă din orașul Babadag, care și-a lăsat în toamna anului trecut cei patru copii fără mijloace de subzistență și a plecat în Germania la un iubit.

Elena Tudor este acuzată că a plecat în Germania, la concubinul său, abandonându-și copiii de 15 ani, 10 ani, 9 ani și 4 ani scrie replicaonline.ro. Grav este cum a procedat femeia și condițiile în care au fost lăsați minorii.  

 

Cum și-a abandonat o mamă cei patru copii minori 

 

Deși era o toamnă friguroasă, cei patru copii minori au rămas singuri, într-o locuință insalubră, fără utilități, cu geamurile și ușile degradate, fără mâncare și lemne de foc. Constănțeanca a dispărut pur și simplu într-o zi din Babadag, fără să spună nimic copiilor, fără să anunțe un adult, o rudă sau un vecin pentru a avea grijă de ei. Cei patru minori nu au știut că mama lor nu mai vine și după ce au așteptat-o în zadar au cerut ajutor vecinilor. După o perioadă în care copiii au fost ajutați de persoanele din jur, acestea au sesizat Asistența Socială din Babadag iar minorii au fost preluați de către personalul de la protecția socială și cazați într-un centru de plasament. 

 

Mama denaturată a fost condamnată inițial la aproape 5 ani de închisoare 

 

Femeia a fost dată în judecată de autorități pentru abandon de familie dar nici în timpul procesului nu a dat semne de viață. Judecătoria Babadag a condamnat-o pe Elena Tudor, în urma sentinţei din 2 decembrie 2020, la 4 ani şi 10 luni de închisoare. Condamnata a aflat și a făcut apel la sentință, procesul fiind judecat zilele trecute de magistrații Curții de Apel Constanța. În apărarea ei, inculpata a spus potrivit sursei citate că a plecat în Germania pentru a putea fi împreună cu concubinul său și a muncit pentru a-și întreține copiii. Spusele ei nu au putut fi probate, cei patru minori declarând că nu au primit niciodată bani și nici un adult nedepunând mărturie că a primit bani de la suspectă pentru a ajuta copiii.   

 

Femeia judecată pentru abandon de minori a primit un an închisoare la apel 

 

Magistrații Curții de Apel Constanța au decis că prima pedeapsă este prea aspră și au admis apelul declarat de Elena Tudor. Au rejudecat cazul și nu au dat satisfacție femeii care cerea să fie iertată și să I se mai de-a o șansă. Printr-o sentință definitivă dată pe 15 ocotmbrie au condamnat-o la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie. 

 

 

 

 

 

 

Citiți și

 

 

 

Totul despre copiii abandonați și despre cum pot fi ei înfiați

 

Dramă în Dorohoi. Doi copii sunt crescuţi de străbunicii bolnavi în condiţii extrem de dificile

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Un tânăr de 29 de ani din Comuna Giurgiţa, judeţul Dolj, şi-a violat aseară sora în vârstă de 23 de ani. Bărbatul tocmai ieşise din închisoara, unde ispăşise o pedeapsă pentru că îşi violase mama.

  • Doi copii au fost găsiţi la poarta Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, iar până acum nu se ştie nici cine i-a abandonat acolo şi nici cine sunt părinţii lor. Un trecător i-a văzut şi a anunţat autorităţile, care au început o anchetă. Cei mici au vârste de aproximativ un an şi par bine îngrijiţi. Ei erau în pragul hipotermiei, aşa că deocamdată sunt internaţi la pediatrie.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5