O elevă din Ploiești, singura fată care a câștigat vreodată Balcaniada de Informatică

balcaniada_informatica_romania.jpg

delegatia romaniei la balcaniada de informatica
Delegația României la Balcaniada de informatică s-a întors acasă cu 4 medalii. Alexa Tudose a câștigat aurul
Foto: Facebook

A 27-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfășurată la Atena, și-a desemnat câștigătorii. Medalia de aur a ajuns la noi în țară, după ce Alexa Tudose, elevă în clasa a XII-A la Colegiul Național "Ion Luca Caragiale", din Ploiești, a devenit prima fată din istoria concursului care și-a adjudecat cea mai strălucitoare medalie. Colegii ei de echipă au adus și ei alte trei medalii care cântăresc greu în tezaurul strâns de elevii români de-a lungul anilor.

Alexa nu este la prima victorie internațională. Adolescenta care se pregătește de Bacalaureat are în "tolbă" 14 medalii internaționale. De data aceasta, clasarea de la Balcaniadă i-a reconfirmat valoarea, mai ales că s-a duelat cu 51 de concurenți din 13 țări. Ploieșteanca a fost la egalitate de puncte, 515, cu un concurent din Serbia.

Talent, aplecare spre informatică, dar și multe ore de muncă sunt în spatele performanței Alexei, care își dorește să cucerească marele premiu în competiția internațională de infomratică de anul viitor. Încununarea succesului elevei de la CNILC ar fi continuarea studiilor la Universitatea Oxford, scrie ziarulprahova.ro.

Echipa României prezentă la Balcaniadă a adus acasă patru medalii. În afara de cea de aur obținută de Alexa, Pop Bogdan-Petru și Cercelescu Șerban-Ion au reușit să-și adjudece câte o medalie de argint, în timp ce Dicu Adrian-Emanuel a completat palmaresul cu o medalie de bronz.

Loading...