Numire-bombă după demisia lui Corlăţean. Meleşcanu la MAE

Ultima actualizare:

    Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu

Titus Corlăţean şi-a dat luni demisia de la conducerea Ministerului de Externe, pe motiv că îşi doreşte să respecte legea şi nu vrea să fie obligat să deschidă noi secţii de votare în diaspora.

"MAE îşi menţine integral poziţia că nu există bază juridică pentru înfiinţarea de noi secţii de votare. În consecinţă, ca ministru am obligaţia să asigur respectarea legalităţii dar şi prezervarea instituţiei MAE. În consecinţă, am decis să-mi depun manadatul. Nu accept să încalc legea, ca MAE să fie forţat să încalce legea pe considerente de intrese politice. Pentru că doresc să respect legea, am decis să îmi depun mandatul", a declarat Corlăţean.

Premierul Victor Ponta l-a propus ca interimar pe fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, în locul lui Titus Corlăţean.

„Am trimis către peşedintele Traian Băsescu cererea pentru ca domnul Teodor Meleşcanu să ocupe funcţia la Externe“, a declarat Ponta, conform adevarul.ro.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean

Meleşcanu a demisionat, în septembrie, de la conducerea Serviciului de Informaţii Externe pentru a participa la primul tur al alegerilor prezidenţiale, unde a obţinut 1.374 voturi (0,85%).

Ulterior, Meleşcanu şi-a anunţat susţinerea pentru Ponta în turul al doilea al prezidenţialelor, iar Ponta a declarat că, dacă va câştiga alegerile, fostul şef al SIE va fi în echipa sa de la Cotroceni, ca şi consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net